CPC, wie doet er mee?

Weet je nog, verleden jaar, de hagel op de boulevard”?  “die hitte 3 jaar geleden” ? Ik wist het niet precies, wanneer hadden we wat meegemaakt, terwijl ik een goed fotografisch geheugen heb. Het komt denk doordat ik al zoveel jaren in den Haag aanwezig ben voor het lopen van de CPC. Op de een of andere manier is het iets speciaals daar in den Haag. Zeker de laatste jaren met het toename van publiek. De overname van organisatie, de stichting Rotterdam marathon, doet dat nu,  heeft het Rotterdam marathon publiek lijkt wel meegenomen naar den Haag. Het Westland zit ingeklemd tussen beide steden, de Westlanders lopen in beide steden en “hun”  publiek trekt massaal mee.  Niet dat het enkel de Westlanders zijn, over hun enthousiasme valt niet te twisten Zo ook vandaag. De eerste echte lentedag. Van veel kleding naar bijna niets op weg naar de start.

cpc2017 012 van dommelenIn het startvak was het een reünie en genoot van alle “ oud” bekende. De muziek voor de start was een zenuwslopende song. We mochten weg na een harde knal, veel ruimte om de eerste meters een positie keuze te maken. Publiek kan ook nadelig werken, veel euforie en je gaat daardoor  sneller dan je wilt. Vandaag doel tussen de 4.10 en 4.15 te lopen ivm NK halve marathon volgende week. Op de brug in de eerste bocht een mega herrie met waanzinnig publiek, ik moest erom lachen. Het tempo wist ik al snel 4.10 te houden. Als bekend gezicht en naam op het startnummer werd ik vaak aangemoedigd. De mannen naast me zeiden “net doen alsof ze Carla bent”  en ze genoten net zo hard mee . Een atleet van mij kwam naast me lopen, hartslag wilde niet omlaag. Ik vertelde hem dat dat echt met de warmte te maken had, en adviseerde hem het rustige tempo te blijven lopen tot de hartslag onder controle was. Tot de eerste drinkpost wist hij het vol te houden, daarna spurtte hij weg. De andere man naast me ging na 10 km sneller lopen, ik mocht niet mee van mezelf. Was blij met een bocht naar rechts, richting Kijkdijn, beetje wind en de zon even uit het gezicht, zweette vreselijk.

20170312-2P1A6673We kronkelde door straatjes om uiteindelijk weer op een prachtige asfalt weg uit te komen. De brug bij Houtrust, heel veel kinderen die alle heel hard Carla riepen, al het publiek deed mee, een staande ovatie, zo voelde het. Scheveningen doemde op, na wat bochten richting de boulevard. De stijging daar leek vandaag of ik de Mont Blanc moest beklimmen.

20170312-2P1A6684Ondanks het minder snelle tempo van vandaag toch vermoeide benen. Na klimmen komt ook weer dalen en dat deden we vlak bij het Kurhaus. Die vervelende tramrails met rare bokkensprongen proberen te ontwijken.Daar in ene zag ik mijn atleet weer, hij maakte zich zorgen, zijn hartslag bleef maar hoog en besloot heel rustig naar de finish te gaan, verstandig. Ik zette de afdaling in naar de finish. Nou echt niet, er zat nog een hobbel die genomen moet worden, daarna gaan we mm voor mm afdalend naar de finish. Ik hoorde m’n naam en dacht, mmh, dat lijkt mijn broer wel, keek opzij en ja hoor daar stond Ron, mijn kleine grote broer. Leuk dat hij daar was.

cpc2017 056 finishDe laatste km ging in en daar was de lange mooie rechte weg naar de finish, vol publiek en een vrouw die me langszij kwam: “ Kom ga mee”.  Nee zei ik “ volgende week tijdens het NK mag ik, nu niet”.  Finish, 1.28.56 en voor vandaag, opdracht en warmte, heel tevreden. Even niet teveel praten, beetje licht in het hoofd. Een flesje AA dronk ik in 1 teug leeg, mega dorst. Na wat mensen gesproken te hebben, hardlopend naar mijn kleding, kreeg het koud door het natte, spaarzaam geklede lijf. Daarna lekker uitgaan lopen, veel opmerkingen, “je gaat de verkeerde kant uit”, “ben je nog niet klaar”, “ga je nog een keer” enz enz.  Rustige onverharde paden uitgezocht om goed mijn km’s voor herstel te maken. Snel was het 17.15 uur en moest echt de tocht naar huis gaan maken, kreeg honger en had nog 15 fiets km’s voor de boeg, In de zon en voor de wind, is helemaal geen straf. 2017 gaat ten boekke als een warme en mega gezellige CPC

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s