Lopen door de polder zonder koeien

6 Dagen na het NK 10 km, in de sneeuw, een volgende wedstrijd. Nu mist voor 30 minuten, daarna volle zon en 7 graden. Nederland zit vol verassingen 🙂 Het was een bijzondere week na het behalen van mijn 50e gouden medaille. Het deed veel bij de mensen om me heen. Kreeg bloemen, kaarten, felicitaties, interview WOS, Interview voor het AD. Een week op een roze wolk voor Carla, ik genoot ervan. Er werd ook gewoon gewerkt, training gegeven, trainen, een normale in een bijzondere week. Vandaag weer een “gewone” wedstrijd, voor het circuit, Midden Delftland, een halve marathon waar ik mezelf een opdracht gaf, 4.10 minuten per km, hard zat, 6 dgn na het NK. Van start in de mist met voelbare warmte. Ik liet me even verleiden door met Ronald mee te gaan. 3.58 en na de eerste km beetje gas terug en hem laten gaan.

2p1a6131Langs het water, de Gaag, liep in mijn uppie lekkere km’s, alles ging volgens plan. Koos zou een verscholen foto maken maar zag ik daar zijn fiets niet staan? Ja hoor, ik zag hem maar deed net of ik niets in de gaten had, er kon zelfs geen lachen vanaf :-).

2p1a6146 Maasland, prachtig dorp met oude, vreselijk om overheen te lopen, klinkertje. Ik nam de stoep waar mogelijk was. Door het mooie weer had ik al vele mensen meer langs de kant zien staan dan in 2016 en 2015 bij elkaar. Maasland uit, richting Bommeer. De stilte daar is zo bijzonder, de vogels in de lucht, ze vlogen naar het noorden, positief teken richting voorjaar, waren de enige die geluid maakten.

2p1a6141Ik liep, ik genoot en ondertussen mijn ogen gericht op de mannen voor me. Soms haalde ik er een in, soms haalde iemand mij in. De Duivenpolder, een zachte bries tegen tot de aan de Gaag. Vanaf daar echt op de terugweg naar Schipluiden. De trambrug over, even een blokje om de huizen om de km’s vol te maken en daar was alweer de laatste km. Ik had zo netjes mijn opgedragen tempo gelopen, mocht nu aanzetten van mezelf. Keek op mijn horloge en dacht nog wel even onder de 1.27 te duiken. Het aanzetten heeft wel geholpen, niet voldoende. Heel voldaan met 1.27.06 en een eerste plaats. Kreeg een prachtige bos rode rozen, met grote doornen, zo in mijn duim 😦 Atleten opgewacht, of zijn waren al op mij aan het wachten. Vele persoonlijke records waren er bij ze gesneuveld, trainer heel blij. Onder het uitlopen ervaringen uitgewisseld, daarna snel naar de prijsuitreiking. Lekkere streek producten kreeg ik, een hele kist vol. Als je daarna met de fiets naar huis moet is er een probleem, hoe krijg je dat in godsnaam mee. Economisch verpakt maar wat was ik blij thuis te zijn, handen beetje afgeklemd door de extra bagage.

248933_kwistophorst-patrick_kwist_en_carla_ophorst_-_foto_wos_media

Foto WOS media. Patrick Kwist en mijn persoon, 3 jaar op rij de winnaars

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s