Voor de 54e maal, het startschot voor een NK

Al heel lang loop ik hard, begon op mijn 26e en liep volgens zeggen, de straatstenen eruit.  6 jaar uit het wedstrijd circuit geweest door drie zwangerschappen, wel lopen tot de 36e zwangerschaps week. Geen trainer, geen wedstrijden, alleen Carla en de baby die op dat moment in mijn buik groeide.  Na die periode een nieuwe trainer opgezocht, gerichter gaan trainen en het wedstrijd lopen weer opgepakt. De Nederlandse kampioenschappen waren de doelen, elk jaar weer. Het NK startschot had dus al 54 maal voor mij geklonken, 49 maal goud, 4 maal zilver. 12Feb17, NK 10km op de weg in Schoorl, goud nummer 50 zou moeten lukken. Ik ging ervoor. De organisatie was al vroeg in touw om de vers gevallen sneeuw van het parcours te halen, alles deden ze eraan om de wedstrijd door te laten gaan, gelukt en om 11.00 uur vertrokken de eerste atleten. Ik was rond dat tijdstip pas 90 minuten  uit bed, start 14.38 uur, geen haast maken op de zondag. Met Koos en Lex vertrokken we om 12.00 uur naar Schoorl. Fietsen meegenomen, de mannen mochten fietsen vanaf Schoorldam, ik inlopen naar de sporthal, 4 km was een mooie  afstand. Omkleden, zo moeilijk te kiezen, t was koud maar misschien ook een beetje warm in het heetst van de strijd. Klaar en snel naar de start om mijn atleten, ze startte 8 minuten eerder, succes te wensen. Ik daarna het startvak in, lekker tussen de atleten, beetje warm blijven. De start, exact 8 minuten na de mannen. Was goed weg, oh wat had ik een koude armen door de harde schrale oosten wind tegen.

2p1a6075_2km_rugNa 1,5 km draaide we naar rechts en de wind hadden we nu scheef achter.

2p1a6081_naar_finish

Dit voelde goed, de armen werden warm en de benen waren lekker reactief. Er liep een man naast me, ik dacht dat hij de geest zou geven, wat een zware ademhaling.

2p1a6093_naar_finishHij bleef naast me lopen en gaf zich niet gewonnen. De klim tussen 2 en 3 km voelde ik wel,  kleine pasjes makend verloor ik naar gevoel weinig tijd. Maria kwam me voorbij, ik ging proberen bij haar te blijven. Het lukte best makkelijk,  ondertussen genietend van het prachtige parcours. Had de neiging de atleten erop te wijzen, de schoonheid van de natuur.

2p1a6066_2kmKijk ernaar, neem het in je op, hardlopen is meer dan alleen je beste beentje voorzetten, het is bovenal genieten van al het moois om je heen. Ik kan het en ben daar heel blij mee. Een keerpunt in het parcours, hier moest de meneer met de harde ademhaling lossen, rust om me heen. Met Maria verder, ik zag dat ze vermoeid raakte en nam de kop over, kleine stimulans zijn voor haar. 9 Km en ik voelde me nog steeds sterk. Na 500m gaf Maria gas, ik deed zo goed en zo kwaad als het kon mee. De duinen af naar de finish. Zo gaaf, Frans de speaker stond 200 meter voor de finish, hij had het onthouden en vertelde dat ik op weg was naar mijn 50e NK goud. Gelukt, een Sara aan goud, voelde best oke. 38.59 als eindtijd, slechts 9 seconden boven mijn Nederlands Record (diep in mijn hart had ik het zo graag verbroken). Kreeg vele felicitaties voor mijn 50e goud. Koos en Lex stonden me op te wachten, trots waren ze, zo gaaf. Snel naar de kleedkamer en mijn atleten zoeken. Er was heel goed gepresteerd, super trots op ze. Had geen tijd voor de douche, alleen even omkleden en naar de prijsuitreiking.

img_0943Is heel goed geregeld daar, een feestje voor iedereen.

2p1a6097_podiumNaar huis, de mannen op de fiets en ik lekker uitlopen. De benen waren een beetje moe, het uitlopen was nodig. Een 50e goud moet je vieren en trakteerde ons op een heerlijk etentje. Wat een prachtige dag was het vandaag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s