Crossen, lekker door de blubber

Nog een cross te gaan alvorens het NK cross te mogen lopen. Breda, goede herinneringen aan deze cross. In 1985, ik liep pas 5 maanden hard, werd ik op basis van mijn prestatie tijdens de toen nog sprintcross  uitgezonden naar Tokio. Daar werd het WK Ekiden gehouden en ik mocht als jonkie met de minste ervaring, de Nederlandse top aanvullen, ongelooflijk. 2017 en 32 jaar later sta ik er weer, aan de start van de nu geheten Mastboscross. Het deelnemers aantal  van de vrouwen is drastisch afgenomen, heel jammer.start

Vanaf de start over gras, overgaande in blubber en sompig gras. Het Mastbos in, waar jammer genoeg twee van die vreselijke boomstammen lagen, lijkt de Warandecross wel, een stammetje minder nu :-). Voet erop, niet springen, bang achter die boomstam te blijven hangen.

20170129-2p1a5879Rekende en kwam tot de conclusie dat ik 10 maal over een boomstam heen moest. Terwijl ik rekende rende ik ook heel hard door. Ontweek de blubber niet, gewoon lekker dwars erdoorheen. Ietsje voorzichtig, spikes heb/ wil ik nl niet en deed de cross op mijn lekkere gladde wedstrijdschoenen.

20170129-2p1a5922Het laatste pad naar de finish was het ergste, aan de zijkanten kon je net lopen, wel beetje scheef en glibberig. De finish, daar mocht ik nog niet naar toe, 2 groene ronden lagen nog op me te wachten. Hoorde zeggen dat ik beetje meer ontspanning moest zoeken, voelde dat de persoon gelijk had. Was zo bezig met jonge vrouwen inhalen en deed dat net iets te krampachtig. Pakte m’n ontspanning en  iets makkelijker denderde ik voort. De eerste grote gele ronde, ik moest het gas een beetje laten vieren. Had erg veel gegeven tijdens de eerste drie groene ronde.

20170129-2p1a5897Langs de kanten stond erg leuk publiek en Frans en Frans gaven weer mooi commentaar. Ik hoor alles tijdens het hardlopen en lachte in mijn binnenste, gekke mannen. De laatste ronde, had weer meer kracht in de benen en snelheid schroefde ik een beetje op, of was het slechts het gevoel? De finish kwam in het zicht. Ik sprintte naar het moment van te mogen stoppen.

20170129-2p1a593430.31 was de officiële eindtijd over 7620 meter. Blij van het toch wel sterke optreden. Werd eerste V45+, leuke huldiging met mooie bloemen.

img_0931-jpgDaarna uitlopen en veranderde mijn functie van atleet naar coach. Was leuk om de mannen te zien strijden, je coaching een positief effect had.

20170129-2p1a5946

Blije gezichten na afloop en ik had voldoende uitgelopen. Naar huis, een lange file was daar zomaar🚗🚕🚕🚗🚐🚐🚗. De reis werd verlengd met een vol uur, gelukkig  kom je  uiteindelijk gewoon thuis.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s