Doel, snelle 21.1 km in Maassluis, zonder pollen graag

Lopen in Maassluis doe ik graag, heel gezellige wedstrijd waar ik ook nog eens naar toe kan fietsen. Door een uit het niets ontstane kramp in mijn kuit op woensdag, dacht ik even dat het niet zou lukken aan de start te staan. Elke dag een beetje kramp minder en zondagmorgen was  slechts 1% rest kramp aanwezig. Door de kou en het minimale krampje besloot ik een lange legging aan te doen. Heel ongewoon voor een wedstrijd, wel lekker warm. Daar stonden we, in de schaduw te bibberen aan de start. Spannende muziek richting startschot, weg. Was goed weg, zag op mijn horloge, te hard in de eerste km. Gevoel, lopen op gevoel, na de 3e km zag ik dat het goed was en vanaf dat moment liet ik het horloge voor wat het was. Langs de A20 werden de groepjes gevormd, ik liep met 2 mannen in het blauw.

2p1a5690

Op 7 km een verbaasde Koos die riep” Lange broek?” Zo vreemd is het dus, je eigen man is na 33 jaar hardlopen verbaast je in een lange broek een wedstrijd te zien lopen. Het tunneltje door, lekker zonnetje. Het gevoel was niet slecht maar de power was ver te zoeken. De benen hadden niet de reactiviteit die bij een wedstrijd passen. Genieten deed ik zeer zeker, snoof de heerlijk, zeg vreselijke, lucht van de Maasvlakte op. Steeds stroken van 500 meter, olielucht, getver. En dat in de mooie polder tussen  Maassluis en Maasdijk, past niet he. Door naar mijn eigen bos, t Staelduinse bos, vele trainingskilometers heb ik hier al liggen. Nu moest ik aan de zijkant langs, oppassen want het asfalt vertoonde vele gaten.

20170122-2p1a5692De Maasdijk langs, op weg naar de finish. Ik keek er naar uit. Het ging niet slecht maar tempo voelde anders dan de werkelijkheid, de 5 km tijdspunten lieten mij rekenen en concluderen dat ik bij elke km ongeveer 10 seconden aan het inleveren was. De pollen concentratie en fijnstof was te hoog voor mijn longen. Zuurstof toevoer  naar mijn bloed en mijn benen, die het zo hard nodig hadden, was sterk verminderd. Je gevoel voor tempo is niet het juiste tempo, wel het gevoel. Wat rest is een mindere wedstrijd, blijven genieten Carla. De laatste klimmetjes met kleine stapjes omhoog, mijn medeloper moest hier lossen, ik blij dat dit nog best lekker ging. De finish was daar, 1.28.35  en 3e vrouw overall.  Dikke keel en ogen, histamine koppie werd mij verteld, nou zo voelde ik me ook. Kuit had het perfect gedaan in mijn lekkere warme lange tight. Stukje uitlopen, ondanks alles gaat dat gewoon door. Gezelligheid in de sporthal tijdens de prijsuitreiking.

img_1348Vele mensen gesproken en heel laat zat ik op de fiets naar huis.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s