Zand structuren tijdens de Sylvestercross

Op tweede kerstdag had ik het zand in de duinen tijdens de Haagse kerstcross, als je dat zand overleefd heb is Soest een makkie tussen haakjes. Vijf dagen later, met de auto ipv op de fiets vele kilometers van huis richting de  Soesterduinen. De cross van het jaar werd daar weer gehouden, ik mocht er  weer aanwezig  zijn. Inlopen voor parcoursverkenning. Het parcours lag er  mooi bij, geen blubber en lekker veel zand. De start,  altijd drama voor mij. Die meiden gaan te hard weg, met mega zacht zand onder de voeten, erger dan het duinzand, had ik het idee stil te staan. Ik zwoegde voort naar de eerste bocht het bos in. heerlijk, nu ging het echt beginnen voor mij. Krachtig schoot ik vooruit, inhalen al die meiden.

20161231-2p1a5483De bosgrond voelde wel veel zanderiger aan dan andere jaren het eerste deel van het bos. De klimmetjes over de heuveltjes gingen goed, oppassen voor de wortels, behorende bij alle bomen om je heen. Stukje recht pad met nu wat donkerder zand, liep lekker maar erg los als ondergrond. Naar links, voor mij  het stuk waar ik op mn sterks ben, zeker met weer een bocht naar links, kleine heuvel op, niet tegen de boom aanknallen die daar in de midden staat. Weer linksaf, pakte het gras in het begin want ook hier hadden ze volgens mij een vrachtwagen zand uitgestrooid.

20161231-2p1a5510Na dit pad was al het zand peanuts geweest. Kleine stappen, voeten goed neerzetten en zo de Soesterduinen beklimmen en afdalen. De eerste ronde was voorbij en ik had vele atleten ingehaald. De tweede ronde voelde ik me steeds sterker worden en ook hier haalde ik er weer een paar in. Op mijn favoriete heuvel stapte ik toch mis en mijn enkel sloeg dubbel, daar gaat mijn wedstrijd, waren de eerste gedachte. Even inhouden, proberen en het ging, gelukkig. Ik zette weer aan en kon goed tempo maken en houden.

20161231-2p1a5487Zo liet ik het zand, heuvels, bochten en alles achter mij in de laatste ronde. Als 7e master vrouw finishte ik in 26.58 en eerste V55+.

20161231-2p1a5512Tevreden over de kracht die ik had, het zand en de ademhaling waren  in het nadeel geweest maar zal niet mopperen. Een prachtige prijsuitreiking met mooie bloemen waren de kers op de taart.

img_0889Daarna uitlopen en mijn atleten aanmoedigen.

20161231-2p1a5532Ze deden heel goed hun best, hadden het zwaar maar gingen ervoor. Heel tevreden over deze dag reden we net voor het donker terug naar het Westland.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s