Crossen tussen konijn en Zalm in :-)

Het maakt voor mij niet veel uit wat voor dag van het jaar het is kwa sporten, sporten hoort er, ongeacht de dag,  gewoon bij. De eerste kerstdag heerlijk aan het koken geweest voor het gezin, konijn stond er op het menu. De tweede kerstdag heeft als voorgerecht de kerstcross bij Haag atletiek op het menu staan, elk jaar hetzelfde voorgerecht . Fietsend  door het bos en de duinen naar de atletiekbaan. Ingeschreven, omgekleed en daarna inlopend naar de start aan het paddenpad, met een omweg voor de kilometers. Het was koud door de wind en had eigenlijk iets te weinig kleding aan, dacht ik voor de start. Na de start was het dringen geblazen richting  het mulle zand.

20161226-2p1a5397In het geultje van de paarden liepen we achter elkaar aan, zag veel vrouwen voor me :-). Daar was de zandpan, had het al lekker warm door het  ploeteren in het zand. De route was veranderd, nu, meteen na de zandpan kwam er weer een lange klim het duin op.

20161226-2p1a5392

Let op het kind links op de foto, die kruipt naar boven 🙂

Met de toch wel koude noorder wind uit zee was dit een mega zwaar stuk. Probeerde zand op te zoeken waar niet veel stapjes gezet waren. Het hek door, nu voor een kleine 300 meter asfalt, het volgende hek en…….zand. Het was hier minder mul en kon redelijk goed uit de voeten. De zandpan weer door, langs het egeltjes huis, een dan een smal pad met veel hoogteverschillen door het duin. Hekje door en daar was de finish…..11.15…..nog niet, ik mocht gelukkig nog twee ronde, liep lekker, had er zin in en liep nog geen eerste vrouw. In de tweede ronde kwam de vrouw dichterbij,  op het koude duin haalde ik haar in, ze bleef in het zuigje hangen.20161226-2p1a5415

Zelfs op het asfalt raakte ik haar niet kwijt. De duinen door en dacht haar hier kwijt te raken maar na passage ronde 2,  (rondje 10.56) zat ze 1 cm achter mij. Kwam zeker door het speciale publiek, de koeien met grote horens lopen daar los en stonden ons goed te bekijken. In de laatste ronde moest het gebeuren. Meer kracht en souplesse in het zand gebruiken, net wat meer gas geven op t asfalt, ik zag haar schaduw verdwijnen, het ging lukken.

20161226-2p1a5435Laatste keer de zandpan door, ik vloog over het smalle duinpad en daar was de finish , rondje 10.46 zegt genoeg, ik had haar verslagen en kwam als eerste vrouw over de finish. Eindtijd was 32.57 met een heel goed gevoel.

20161226-2p1a5447

Niet te lang stilgestaan, de wind was echt koud en koelde mij te snel af. 4,5 km uitgelopen, douchen en een bakkie gedaan in de kantine, met kerststol. Daarna naar huis, het hoofdgerecht was nu aan de beurt maar moest  nog wel gemaakt worden, een zalmpastei. Sportende mensen moeten goed eten 🙂

Een gedachte over “Crossen tussen konijn en Zalm in :-)

  1. “Haar” “de vrouw voor me”, was ik Jolanda Nell;-) ik wilde je het je moeilijk maken, maar wist natuurlijk allang dat ik niet ging winnen. Goede race en een voorbeeld!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s