Gaan op de Maliebaan

24 sept16: 10EM s’Gravenzande – 3km rustig, 10 km redelijk hard, 3,1 km rustig, gelukt
1 oct16:  Zeeuwse kust marathon-Snelle duurtempo, met strand, duinen en tegenwind, super gelukt
9 oct16: 10 km Eindhoven –  met Joy, onder de 50 min, gelukt
10oct16: 10km Utrecht –  Maliebaan, laat zien wat je waard bent.
Het voelde goed na de marathon, weekje wat vermoeide benen, rustig meegelopen en verleden week iets sneller meegetraind. Vrijdag zat ik mezelf danig in de weg, zere rug, hoofdpijn, vroeg naar bed. 2 nachten van 9 uur gemaakt, zondag gewoon naar Utrecht, is het niet mogelijk als atleet/coach, dan is het wel als coach. Tijdens het Inlopen voelde de benen niet lekker aan,  zowel de bovenbenen als de kuiten waren stijf. De wedstrijd is 6,5 ronde over de Maliebaan, mocht het niet gaan, dan ben ik zo bij mijn kleding. Met 6 RA atleten aan de start, heel ongedwongen met alleen wedstrijdlopers gingen we naar een mega harde knal op weg. Ongedwongen maar het ging wel hard. Ik opende in 3.50, niet slecht.

img_1039De rotonde aan het einde was een tempobreker, te haaks, tevens een moment om even wat rust te pakken. Rennend en genietend van de prachtige bomen vol herfstbladeren  daar langs de Maliebaan. Zo nu en dan drukte ik mijn horloge in, check moment van de gelopen tijd. Bleef redelijk constant en onder de 4 minuten. Naarmate de wedstrijd vorderde voelde de benen steeds beter aan, minder stijf. Na 5 km kwam ik echt goed in m’n ritme, bekeek mijn atleten, op een na zag het er super uit, die gingen snelle tijden neerzetten.

img_1035Steeds aan het einde weer de rotonde pakken, aanzetten en de lange laan door. Een man naast me attendeerde mij op de vrouw voor me. Ik had haar al even in de gaten maar werd door hem net iets meer geprikkeld. Hij zou met me meegaan, ik ging waarschijnlijk te snel en makkelijk op mijn prooi af, de man na de wedstrijd pas weer gezien.

img_1037In de laatste ronde passeerde ik haar, zag mijn 9 km tijd, jeetje mijn NR zou ik aan kunnen scherpen. Het voelde heel goed, gooide een beetje kolen op het vuur en de benen draaide sneller, op de finish af. Met de ogen op de klok gericht, snel sneller die benen, red ik het of niet? 38.54, evenaar ik hem alweer 😖. Super blij over deze heerlijk gelopen race en podiumplek. Atleten waren top, mooie tijden en de helft van hen liep een PR, coach mega trots. Even uitlopen, prijsuitreiking en nog een stukje uitlopen, nou ja het werd ruim 4 km, morgen geen stijve benen mannen😜.  De spullen opzoeken en gezamenlijk naar de parkeergarage wandelen, op naar huis. Thuis aangekomen zag ik mijn netto tijd van 38.52 en zocht mijn NR op, 38.50 🤓. Had ik al die tijd met 54 in m’n hoofd gelopen, staat hij dus al op 50 en geen evenaring of verbetering. Volgende keer maar een 49-er lopen. Het was een mooie dag en doel weer gelukt, een nieuw NR had de kers op de taart geweest, zonder die kerst was de taart ook heel lekker vandaag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s