Waaien van Oost naar West in Oostland

De  halve van Oostland, in het jaar 2013 voor de eerste maal georganiseerd, in de stortregen liep ik naar de winst. De jaren erna kon ik door andere verplichtingen niet aanwezig zijn. 2016, Mooie test wedstrijd voor de marathon van Zeeland liet mij naar Pijnacker komen. De voorbereiding liep op rolletjes en 5 minuten voor de start stond ik netjes op mijn plek, direct achter het startlint. De start verliep zonder duwen en trekken, dat voelde zo goed en ontspannen maakte ik mijn stapjes. Op weg naar de kerk met allemaal kinderen in de lantaarnpalen voor een high five. Net voor de kerk, rechtsaf naar een veel beter lopende asfaltweg.

20160904-2P1A3993

Plots een grote plas met Koos aan het einde vd plas. Hij houdt van mooie foto’s en ik dacht, opspattend water geeft mooie effecten. Koos schrok zich rot en stopte met fotograferen, ik had natte voeten, geen foto van het mooie water effect:-)

20160904-2P1A4004Met de wind van opzij liepen we langs rietkragen en dorpjes vol nieuwbouw. Vroeg me af waar het groen van 2013 gebleven was. Het was zeer zeker een prachtige route over mooie fietspaden, veel enthousiaste mensen langs de kant, zonder groen. Leuk was dat ik als eerste vrouw liep en mensen langs de kant daar heel blij  van werden: “De eerste vrouw, Carla, je bent de eerste vouw”.  Mannen die op dat moment naast me liepen genoten met me mee. Op 10 km draaide we terug naar Pijnacker, de wind  kwam uit het Westen in Òostland. Dat betekende dat er nu alleen tegenwind kwam.

20160904-2P1A4115

Tot 10 km had ik wat zware bovenbenen. De wind kwam en nam mijn zware bovenbenen weg, het  voelde super. Mannen haalde ik in, ze probeerde bij te blijven maar jammer voor de vele  volgers, ik was te sterk. Knokken met de wind, in Zeeland zal het ook waaien langs de kust. Ik genoot van het prachtige natuurgebied en van de wind. De laatste 3 km door het dorp, richting de finish, met 2 mannen die nu bij konden blijven. De finish, het applaus en een sprint voor onder de 1,28. Het werd 1.28.00, had toch iets harder moeten sprinten. De microfoon onder mn neus en verslag doen van mijn ervaringen, nog beetje uitzijgende maar kon goed verslag doen. Daarna de radio of TV van Oostland. Kikke om eerste  vrouw overall te worden. Na dit alles nog even een stukje uitgelopen, de benen waren best moe en hadden niet veel zin, ze moesten van de baas en liet ze nog 2 km draaien. Douchen en de prijsuitreiking.

IMG_0659IMG_0664

Met RA haalde we veel prijzen weg en de straat lag vol bossen bloemen van allemaal tevreden  atleten van de A-groep. Mooie loop, mooie prestaties, mooie foto’s van Koos, zie ze in het verslag, mooie dag.

Alle bloemen jpg

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s