Ronde van West, de A-Groep op zijn best

Dinsdagavond een wedstrijd, geniet niet mijn voorkeur maar als vervanging van de training zie ik dat zeker zitten. Zeker de ronde van west, een leuke dorpswedstrijd met ons kent ons. Beetje haasten, de trein van 17.05 uit Leiden, op de fiets naar huis, omkleden en 18.15 uur in de auto naar Capelle. Beetje file was bale en bang te laat te komen. Om de stress de kop in te drukken, Adèle op 10 gezet en lekker meezingen. Redelijk relaxte was ik een uur voor aanvang in Capelle. OmkLeden hoefde niet alleen nummer ophalen, opspelden en inlopen. Met een deel van de groep rondje maken en de 5 km lopers aanmoedigen. De benen voelde als beton, zo zwaar en zo sloom😖 . Het was lekker warm en de halve liter water ging naar binnen 5 minuten voor de start. Leuk om te zien, de startlijn stond vol met……de A groep, die hadden boze plannen. Ik niet maar misschien ook wel, snel weg met benen die 200 maal beter aanvoelde dan tijdens het inlopen. Ondertussen hield ik de atleten in de gaten, het  bewoog allemaal in de voorhoede. Langs de dijk naar ik weet niet waar allemaal heen maar in ieder geval onder de A16 door. De benen maakte elke pas af, elke stap was raak en ik voelde me knettergoed :-). Langzaam maar zeker liep ik op een A atleet in, passeerde hem op 7 km. Het is fijn om er weer achter te komen dat niet te snel starten ook z’n voordelen heeft.

Ronde van West 2016. A 074-3Soms een klimmetje de dijk op om er aan de andere kant weer net zo snel vanaf te gaan. Heerlijke oosten wind tegen, verkoelde. Nu kwam ik op een stuk waar de atleten richting de finish gingen. Ik kon m’n atleten nog even aanmoedigen, behalve Habtom, die hoorde ik via de speaker finishen (31.52). Pieter zag ik nog net met daarachter, Marco,  Martijn, Marlies, Robbie. Was er een kwijt, waar was Niels? Hoorde later dat hij een huis ingeschoten was. Darmen waren te onrustig. De oma vd woning heeft nu weer iets leuks te vertellen tijdens de bingo, was zijn commentaar. Ondertussen denderde ik voort, met Annick in het vizier. Ze had minder snelheid dan ik, hoe zal ik haar gaan pakken? Eerst het oud Capellse straatje door, de dijk op klimmen en tijdens de laatste 800 meter moest het gebeuren. Was het niet dat ik moest hoesten en aangemoedigd werd. Annick hoorde ik denken, de dood of de gladiolen maar de trainer gaat niet van mij winnen, ze zette de sprint in. Ik natuurlijk ook en achter elkaar denderde we de hele stijle dijk af. Nog 100 meter naar de eindstreep. Mijn 35 jaar oudere benen konden niet de snelheid ontwikkelen die Annick wel had en verdiend won ze van me. 38.26 tov 38.31. Top gelopen, top gevoel. Naar de prijsuitreiking met een heel podium vol A groep atleten, weet je hoe trots ik was. Mocht er zelf ook tussen staan, als 3e vrouw.

IMG_0899 Daarna nog een paar km uitlopen en lekker druk werd er verslag gedaan van ieders bevindingen van deze mooie wedstrijd avond.

IMG_0898

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s