De lenteloop in volle zon.

Een mooi wedstrijd, kleinschalig, ons kent ons, dichtbij huis, goed voor de overgang van de lange naar korte wedstrijd periode. Gewoon ¬†doenūüėĚ ¬†Als ik er, nu eens naar toe zou gaan inlopen, nee niet helemaal van huis maar vanaf de Haagse beek. Kan Koos lekker wandelen en een mooie fotopositie opzoeken, allebei blij. Ik door de duinen naar Haag atletiek met een ” ik kon het niet laten‚Ä̬†omweggetje. Laat de rij voor inschrijven erg klein zijn, dit tot in tegenstelling van het voorinschrijven, lucky me. Nummer opspelden, wat versnellingen op het gras en ik was klaar. De organisatie niet, 10 minuten extra voor de inschrijvingen, het was veel drukker dan verwacht. Ons kent ons en we gunnen elkaar veel, ook de koude benen die je dan gaat krijgen. Ik schoot nog even de warme kleedkamer in, te koud is niet goed voor de ¬†lekker opgewarmde benen. 11.10 uur, het startschot viel en de wolken verdwenen, net als de atleten. Onder het genot van veel zonnestralen ging het hard weg en snijden ging ¬†goed ¬†daar op de laan van Poot. ¬†Het padden-pad, ¬†een kleine 2 km vals plat kreeg je voor de kiezen, die hakte erin hoor.

IMG_2538_1600Het was niet dat ik heel erg ¬†makkelijk liep, mijn adem was op, zei ik tegen Koos die daar vol aandacht mooie plaatjes aan het schieten was. (S’avonds thuis zag ik dat mijn hartslag daar rond de 200 slagen tikte). In de lente gaan vele hartjes sneller kloppen, om een heel andere reden dan dat mijn hart nu overuren maakte, die ellendige pollen ook. Het pad waar ik daarna over rende was glooiend, even beetje klimmen en daarna weer lekker dalen, langzaam voelde het beter ¬†aan. De lange steile helling terug naar de Laan van poot ging als een razende, liep dan ook naar benden. Rondje op de baan, de 5 km lopers waren klaar, ik mocht nog een ronde.

IMG_2509_1600Het padden-pad was weer zwaar en daarna ging ik golvend over de paden naar het einde vd duinen. Ik passeerde een atleet, 100 meter later haalde hij mij weer in. Ik ¬†hem weer, het leek wel een spelletje. De laatste km ging ik in, de baan op en de “jojo” atleet wilde erg graag deze game winnen. In een rotvaart vloog hij mij voorbij, ik iets minder snel. ¬†Passeerde de finish in 39.04. Ik had weinig op m’n horloge gekeken en was blij verrast. Met twee jonge meiden voor me werd ik mooi derde. Helaas geen tijd voor de prijsuitreiking en melde mij netjes af. De verjaardag van mijn vadertje en Koos staat als volgende op de agenda, ik ben van de catering. De reden van nu uit te lopen naar de Haagse beek, haal ik een half uur tijd in en kunnen in een normaal tempo naar¬†huis ¬†Rekken, douchen, bakkie doen en iets eten. Het sportieve deel is gedaan, op naar het verjaardagsfeest

IMG_0644

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s