Genieten van mijn Westland

Een week later dan normaal, de halve marathon van het Westland. Ik ben deze week veel met de marathon van Rotterdam bezig, tussentijden berekenen van alle RA en 3 atleten met persoonlijke begeleiding. Volgende week gaan ze de marathon lopen. Nachtmerries, de coach haalt  het steeds net niet om iedereen te coachen, is 5km, 10km, 21,1 km, 31km en 38 km teveel. Nu even vrij van doorkomst tijden van andere, even aan mijn eigen doorkomst tijden werken, in Naaldwijk. Begon goed, mijn startnummer was niet te vinden, van moeilijk doen houden ze hier niet en gaven mij  gewoon een nieuw nummer. Inlopen met een lekkere groep atleten, het voelde goed. Ik was een beetje huiverig, het is een slechte pollen tijd voor mij, de lente dreigt los te barsten, zo ook alle pollen uit hun huisje barsten. Oude t-shirt uit, halve liter water op, ik was klaar voor de start, neef Aad schoot ons weg. Het voelde goed en de eerste km ging beetje te snel.

2P1A0949_1600

2P1A0943_1600Lekker groepje, lekker lopen. Heel veel aanmoedigingen, gek he maar dat maakt het lopen in het Westland zo leuk. het is fijn om de mensen langs de kant  blij te maken met jou hardloop prestatie.

IMG_1326

Bij 7 km waren in ene alle atleten verdwenen, ik de 21.1 zij de 10 km. Moederziel alleen liep ik de Bospolder in. Daar stond de WOS auto en die vergezelde mij, man in de achterbak met een camera, ik was niet alleen :-). Ongeveer 3 km reden zij 20 meter voor mij uit, ik rende gezellig  door.

bospolder

Het lusje op de Zwartedijk was iets te lang gemaakt en mijn Garmin piepte nu ver voor het volgende km punt. Op naar de Meloenlaan 13km, Tuinveld 14 km en weet je, daar kregen de benen een raar gevoel, ze hadden minder zin. Ikke wel en maande ze tot normaal doen. De Baakwoning op, het ging moeizamer en op 17 km waren de benen zuurstof arm. Door de pollen komt er minder zuurstof in de longen, minder om naar de benen te sturen, dat voelde ik. Op karakter bleven de benen draaien, 10 seconden per km langzamer maar ze draaide. Meefietsten na het 18 km punt, ze sprak, ik zei niet veel terug :-(.  De WOS auto op 19 km voor me en wederom aan het filmen. Ik dacht nog, beter de beelden tussen 7 en 10 km te gebruiken, dit ziet er niet zo soepel meer uit. Jeetje ook nog een motor met camera naast me. Hoe voel je je dan,  heel apart en best gaaf.

IMG_1324Probeerde  op alle aandacht te focussen om zo de lamlendigheid in mijn benen minder te voelen. De km tijden bleven gelijk en de laatste was ingegaan. De vreselijke klinkertje  op weg naar de finish liet ik links liggen en pakte de stoep.

IMG_1325

De verlossing, de finish. eerste vrouw in 1.28.00. Ik wilde hier winnen en dat is gelukt, de overige dingen laten voor wat ze waren.

naar finishDe bloemen bij de huldiging waren prachtig, applaus te gek. Uitlopen moest ook nog even, na 2,5 km was het echt op en stopte. Geen tijd voor de douche, het podium wachtte tot drie maal toe op mij. Een vreselijke verwennerij volgde. Daarna een gezellig samenzijn met neef Ad en Aad. Dit alles maakt het lopen in het Westland zo leuk, volgende keer graag met betere benen 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s