De halve van Las Palmas

Het was 2 december en kreeg voor mijn verjaardag een reis naar Gran Canaria om daar de halve marathon te lopen. Je denkt aan de zon en warmte die je als Nederlander in de winter mist. De dag van vertrek is daar en voor je het weet loop je in 24 graden, zalig. Op zaterdag een klein half uurtje hardlopen om te wennen aan de hitte. Jeetje dat viel me tegen en na een half uur was ik gesloopt. De hele dag goed gedronken en niet te gek gedaan. Zondagmorgen 6.30 uur opstaan, ontbijten en wandelen, inlopen naar de start. Het lukte mij om toch in het 3e vak te mogen starten.  

 Met veel kabaal gingen we weg, druk maar oké start. Slingeren door alle kleine straatjes, lekker in de schaduw. Veel vals plat en getver wat voelde die bovenbenen slecht aan, ze waren moe maar mijn hoofd niet, die wilde wel😂. Goed water en sponzen pakkend vervolgde ik mijn weg. Lekker eigen tempo, 4.12 is niet te snel maar wilde op de eerste plaats finishen. Toen kwamen er 3 lange kilometers in de brandende zon, wind in de rug en 24 graden. Ik voelde me niet op mijn sterkst maar bij het zien van moeilijk lopende atleten om me heen viel het nog mee. Koos en Andre op 14 km, leuk. 

Daar liep ik in de zon, vals plat en een harde wind. Komt pacer 1.30 voorbij, een bekende, moedigde me nog aan maar zag ze langzaam van me weglopen. Ik baalde. Daar was Koos weer op 18 km en vertelde me dat ik 7e liep.  Daar was de boulevard, schaduw en geen wind. 

  Ik wilde 7e blijven lopen en gooide het gas erop. Het voelde fantastisch. Haalde pacer 1.30 weer in en zag een vrouw voor me. 6e is nog veel leuker en liep snel op haar in. Veel mensen langs de kant, enorm aanmoedigend. 200 meter voor het einde haalde ik de Spaanse in en gaf nog meer gas voor het geval dat ze ook gas gaf. 1.29.00 als finishtijd is niet top maar ik was super tevreden. Na lang zoeken ook Koos weer gevonden en de organisatie vragen omdat ik bij de eerste 10 zat. De prijs zou mij om 12 uur overhandigd worden maar had mijn paspoort daarvoor nodig. Even 2 km naar het hotel uitlopen, paspoort halen en weer 2 km terug lopen. Was goed geregeld en binnen 20 minuten kon ik weer de 2 km naar huis lopen. Met een meer  dan goed gevoel van deze zware halve de rest van de zondag genoten. Onderwijl de marathon atleten aanmoedigen en leuke en bijzondere mensen ontmoet. Gaaf

Een gedachte over “De halve van Las Palmas

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s