De 18e keer Maassluis, ongeveer :-)

OphorstRunners, RA atleten, iedereen had ik gek gemaakt om in Maassluis te lopen. Voor mij was het, 22 keer Maassluis  georganiseerd, de 18e maal dat ik aan de start zou staan. Op de fiets erheen, warm trappen, het was voor de eerste keer deze winter nijdig koud. Blauwe lucht, zon en matige wind uit het Noord-Oosten. Ik was vroeg in de sporthal, niet iedereen dacht er zo over, vroeg aanwezig te zijn. Met nog 40 minuten voor de start in gaan lopen met de atleten die wel klaar waren. Trainer of niet, als atleet bereid ik me voor om mijn meest ideale manier. Heerlijk 2,5 km ingelopen. Omkleden, korte broek, shirt met klein mouwtje en dubbele stof. Lekker wat smeer op de benen en armen. Ik was er klaar voor. Aan de start tussen alle atleten was het lekker warm. Om 13.00 uur gingen we van start, brrrr, toch wel een beetje fris in de schaduw en windje tegen. Had als doel net zo lekker te lopen als  in Linschoten. Helaas voelde ik al snel dat het ademen niet zo lekker ging als toen. Tempo was oké en liep met een aantal RA atleten een strak tempo van 3.58. Had besloten dit tot de foto vol te houden, daarna in mijn eigen tempo verder. Daar stond Koos en ik riep hem toe dat dit ze waren, RA atleten die hij nog niet allemaal kent. Prachtige foto riep hij mij weer toe.

8 kmOnder de A20 door en bleef nog een beetje bengelen tot 9 km, daarna liet ik de groep echt los, 4.03 was hard zat voor mij. Heerlijk liep ik daar in de zon, met mijn blik op de groep, het gaatje niet te groot laten worden. Een verandering van het parcours in 2016, meer dan positief te noemen. Door de rustige polder over strak asfalt richting Staalduinse bos. De kleine stukjes naar het NO waren koud en voelde dat ik direct tempo verloor. Een andere windrichting uit kon ik steeds het tempo weer terug pakken.

de goede wegLangs de Maasdijk, het was de 16e kilometer waar ik mijn lies een beetje begon te voelen, raar want ik voel nooit mijn liezen. Probeerde me te focussen, afleiding op de lies, over hoe het parcours nu verder ging, door de nieuwe tunnel en langs de Maasdijk naar Maassluis. Jippie, het was zoals ik bedacht had.

tunnelKoos stond daar weer en fijn was dat bij het beklimmen van de dijk de lies over was.

op de dijk Na de 19e km kreeg ik meer praatje en probeerde het tempo op te schroeven. Twee OphorstRunners moedigde mij aan en het voelde goed, het tempo ging omhoog. De laatste km ging vol power naar de eindstreep. 1.25.26 klokte ik en 1 seconden langzamer dan in Linschoten. Ook dit Nederlands record telt niet, geen gecertificeerd parcours 😖. Het kon mij niet verdrietig maken, zeker niet toen ik alle prachtige resultaten hoorde, de PR-en en podiumplaatsen vlogen mij om de oren. WOS opname samen met Anniek, zij was eerste vrouw, mijn pupil zoals ze zo mooi voor de TV vertelde, ik tweede vrouw overall, gaaf. Nog een kleine 2,5 km uitgelopen, voelde het laatste stuk toch die lies weer, Bale maar eerst maar eens een nachtje slapen, misschien de kou. Douchen, omkleden en naar de hal waar een gezellige prijsuitreiking gehouden werd.

Prijsuitreiking Ik mocht twee maal het podium op, hoorde ook dat ik voor de 11e keer gewonnen had. Was nog  voorgekomen dat een atleet dat gepresteerd Had, jeetje ben uniek😂😂😂😂😂 . Tijd om op mijn fiets te springen, eters thuis en wilde lekker kokkerellen. Handschoenen waren zoek, jeetje nee, ik zal toch niet weer…….. Liep naar mijn fiets en ja hoor, had ze netjes op de bagagedrager van mijn buurfiets gelegd en ze lagen er nog. Blij met koude handschoenen

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s