Sylvestercross Soest, weer een jaar later

31 December 2015, heerlijk ik mag weer naar Soest. Koos  vindt het net als ik bij 0udjaar passen, lekker buiten en genieten van de wedstrijd in Soest. Even voor de middag reden we naar het midden van het land. Het was druk op de parkeerplaats maar goed geregeld en snel hadden we een mooi plekje. Startnummer ophalen bij de atletiekbaan en daarna door naar het bos. Omkleden in de tent, bekende begroeten, even kletsen maar ook de tijd in de gaten houden, die vliegt nl 🙂  Inlopen en een atleet in de gaten houden, hij liep de korte cross en tijdens het inlopen kon ik hem aanmoedigen. Daarna snel omkleden, toch een singlet aan, had het bloedheet in mijn shirt. Met nog 5 minuten te gaan, naar de startlijn. Ging een beetje achteraan staan, ik kom nl moeilijk weg in het zand en verdien daardoor geen plekje voorin. De start en ja hoor, ik bengelde lekker achteraan door het mulle zand, geen krachten verspelend. In het bos ging het beginnen, de inhaal race. Lekker draaien en keren, klimmen en dalen. De boomwortels hadden ze wit gemaakt, de zon scheen midden in mijn gezicht en zag geen wortel, ook de uitgemaakte niet. Extra oppassen want had geen zin in een smak tegen de vlakte.

ronde 1Ronde een was heel goed gegaan en al ploeterend ging ik over de Soesterduinen, jeetje wat is dat zwaar. Aan alles komt een eind, zo ook aan het zand en ik mocht lekker het bos in. Hier haalde ik weer lekker wat jonge meiden in, altijd leuk om een vorm van het goede voorbeeld te geven.

Ronde 2 31DecVoor ik het wist was de tweede ronde ook voorbij en de laatste lange rit door het zand liet ik achter mij. De jonge meiden was ik kwijt, best jammer maar die hoefde maar twee ronde. Het was leeg voor me, ik probeerde het tempo hoog te houden. De laatste heuveltjes, de laatste bocht en dan het laatste stukje tegen het duin op.

Ronde 3 31Dec-2

Het voelde nog goed allemaal en voldaan rende ik naar de finish. 26.26 en kon even op adem komen.

Naar de finishOp het moment van stoppen voel je pas hoeveel je gegeven hebt.  Uithijgen over het hek, felicitaties van vele mensen en een kaartje van de eerste V55+. Ik ging snel wat kleding aandoen om daarna het podium op te mogen. We werden vreselijk verwend met een prachtige bos bloemen en nog veel meer. prijsuitreikingNa de huldiging kwam ik vele mensen tegen die me feliciteerde en zich afvroegen hoe vaak ik hier al gewonnen had. Denk dat ik voor de 20e keer mee gedaan had en dus 20 maal een overwinning Van vrouw V35+  tm V55+. Alleen bij het zien van die cijfertjes weet je hoe lang dat is 🙂  Bloemen weggezet, goede kleding aan en een flink eind uitgelopen, stonden ruim 6 km op het horloge. Als je in de bossen bent moet je het ervan nemen. Koos kon nog mooie foto’s maken van de prominente mannen. Daarna  gingen we op zoek naar de auto en de reis naar huis ging beginnen, op weg naar 2016.

Sylvestercross

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s