Linschoten, zet hem na jaren weer in de agenda

Hoelang was het geleden en waarom deed ik deze mooie wedstrijd, door nostalgisch Nederland, niet meer?

zwanen 500Drie jaar geleden vond ik het te druk worden in Linschoten met meer dan 2000 atleten. Dringen bij de start, drukte bij de ingang. In 2015 wilde ik er weer gaan lopen. De atleten van RA gevraagd mee te gaan, een aantal hadden reeds ingeschreven, fijn, ikke daarna ook. Zaterdagmorgen werd ik wakker en moest even goed nadenken wat voor dag het was……… zaterdag….. oh ja Linschoten. Met de wekelijkse boodschappen en verjaardag van schoonmoeder moest ik beetje op tijd uit bed. De tas had ik de avond ervoor al ingepakt, geen omkijken naar. Als je beetje op moet schieten, kom je allemaal mensen tegen. Lang niet gezien, even een praatje maken en er redelijk snel weer een eind aan breien. Dat valt niet altijd mee, vandaag wel. Uiteindelijk alles gedaan en mooi op tijd om om 11.45 uur met de auto weg te rijden. Het ging vlot, parkeerde bij een carpool in Woerden. Fiets uit de achterbak en in stilte genoot ik van de vrijheid die ik had tegenover de atleten die in de file naar het dorp stonden. Bij de achterdeur van de sporthal  fiets aan een hek gebonden. Nieuwe ingang en zonder dringen naar binnen. De RA mannen zag ik meteen. Omkleden en een lekker stuk in gaan lopen. Met 14 graden, op 19 december was het warm. Ik had  ook een anti Histamine pil ingenomen, de hooikoorts allergie was de hele week best heftig, vandaag moet ik teveel adem gaan halen en kan geen benauwdheid gebruiken. Het was druk bij de wc  toch stond ik 10 minuten voor aanvang  in het startvak op de eerste rij. Daar kregen wij te horen dat er 4000 atleten (de wandelaars meegerekend) in Linschoten actief waren. Dat was te merken  ik stond  ingeklemd  tussen de mannen, voetjes van de vloer en ik bleef gewoon hangen. Een goede start en was zonder kleerscheuren weg. Doel vandaag, lopen op gevoel. Ik mag kijken naar de tijd maar deze laat ik niet meespelen op het gevoel. De eerste km’s gingen zo soepel en hoorde om me  heen 3.50 te lopen. Dat is best snel maar zoals voorgenomen deed ik hier niets mee. Met zoveel atleten loop je nooit alleen en het was gezellig onderweg. Het asfalt had in de afgelopen 3 jaar te lijden gehad van de zware vrachtwagens, was best ongelijk her en der. Nu kijk ik altijd goed naar de weg en de ongelijkheden ontgingen me niet. daar was een dorp, vraag me niet naar de naam, ga het ook niet opzoeken maar het was er gezellig.route 750

Ik had met de start mijn drinken vergeten, dorstig gevoel,  in het dorp, dacht ik mij echt te herinneren dat er  water was, helaas. Over een prachtig schelpjes pad vervolgde ik de weg. Er was iemand een boom aan het omzagen, het rook zo lekker en wilde bijna stoppen om de lucht op te snuiven 🙂 Een dijk en naar links, kom op met dat water, het was al 12 km. Daar in ene doemde het water op. Ik rende naar de tafel, stopte om 2 hele bekers leeg te drinken. Verloor 25 seconden maar dit moest gewoon van mezelf.

snelheid 750Sloot aan in een nieuw groep, daar kende ze mij en hadden even een praatje. Ik adviseerde hem de energie van praten in de benen te stoppen en zwijgend vervolgde we onze weg. 15 km, ik liep iets boven het uur, de benen voelde nog steeds als bij de eerste km, goed dus. Veel publiek vlak voor het viaduct allemaal lieve kleine varkens snuitjes door het gaas om ons aan te moedigen. Ze stonken wel een beetje, volgende keer andere parfum  varkentjes:-)  Op 16 km geen saai industrie terrein meer maar een prachtig fietspad  naar het volgende dorp. Hier muziek en een heel enthousiaste speaker. Ondertussen zag ik dat ik vaak 4.03 per km liep en kwam tot de conclusie dat een een vet V55 PR aan zat te komen. Ik rekende me niet rijk, er stonden nog 4 km op het lijstje.

2P1A9478Nu begon ik veel atleten op te rapen, ook uit mijn eerste groepje. Met mijn benen was nog niets aan de hand en vloog bijna over ze heen. Dan 19.5 km, de wind tegen en in ene voelde ik dat de benen beetje moe aan het worden waren. Dat werd het mentale deel van de race, doorgaan, niet aan denken. De laatste 800 meter door de straten van Linschoten, klinkertjes. Ik voelde aan mn benen, voeten dat ze controle gingen verliezen. Linksaf en weer een brug, dacht dat deze eruit was. Bruggetje over en linksaf naar het finishdoek. Dat ging nog sneller dan gedacht en ja hoor, finish in 1.25.23. Dat is een vet PR, 53 seconden sneller en zo soepeltjes. Blij, super blij. Ik kwam de RA mannen tegen en werd nog blijer, prachtige tijden en een vet PR van een atleet. Even stukje uitlopen en de wedstrijd doorgenomen. De prijsuitreiking volgde snel.

Prijsuitreiking 5000mAls 1e V55 het podium op, was 2e overall, mooie oogst. Op de fiets richting de auto nam ik me 1 ding voor, als alles goed gaat ga ik volgend jaar weer naar Linschoten, top wedstrijd en goed geregeld allemaal. Het stukje fietsen vanaf Woerden houden we er ook in.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s