8,8 km lange Duinrellcross anno 2015

De Duinrellcross is een unieke wedstrijd in west Nederland, door zijn prachtige omgeving, bosgrond en duintoppen tot 32 meter hoog. Meest cross je in het westen in de zware klei die veranderd is in bagger. Dat is in Wassenaar onvindbaar, gelukkig. Met 6 OphorstRunners naar Wassenaar. Het inwandelen was lang en eer we ingeschreven waren, klaar voor parcours verkenning, restte ons slechts 30 minuten. Twee jaar geleden was ik iets te ver gaan inlopen en kwam eigenlijk te laat voor de start. De organisatie wachtte heel lief op me, dit moet je geen volgende keer laten gebeuren, opschieten dus.

KleedkamerParcours lag er uitdagend zwaar bij. Nog een paar versnellingen en klaar voor de start. Het was mega druk, de start ging gelukkig zonder valpartijen. Beetje dringen in het begin, goed om jezelf in te houden en niet meteen al je krachten op de eerste heuvel te laten liggen.

StartNa 600 meter waren we op top, 32 meter hoog en dan afdalen. Dat zijn steeds kleine afdalingen met weer een klimmetje. Plots sta je bovenaan een zandheuvel en je moet naar beneden. Het is bijna een rechte lijn de afgrond in en je vraag je af hoe ooit zonder kleerscheuren beneden te komen. Beetje tegenhouden die benen, voelt niet echt ontspannen maar ik kwam er en vervolgde mijn weg. Plots was daar een heel galante atleet voor me, de overhangende tak haalde hij weg. Hier kwam het foutje, hij was er voorbij en liet de tak los die zo midden in mijn gezicht kletterde, auw :-(. Veel tijd om pijn te lijden had ik niet, de cross ging door en opletten op de bodem waar je overheen scheurde. Takken, grote boomwortels lagen heel gemeen te wachten onder het bladerdek tot je er een misstap op maakte. Ik gunde ze het plezier niet en ik was een en al aandacht. Ronde een was voorbij gevlogen en het klimmen ging weer beginnen, voelde  goed en snel stond ik weer bovenop de top.

Ronde 2De afdaling van de mega zandheuvel leek iets beter te gaan, een atleet naast me deed helemaal slim en besloot dat de laatste ronde ook uit te proberen. Heerlijk wenden en keren door het prachtige bos. Ging veel atleten inhalen, krachten verspeeld met klimmen? had het flauwe vermoeden van wel. Ronde drie, ik voelde me elke ronde sterker worden en bij de afdaling pastte ik de tactiek toe die ik in ronde twee gezien had. Het is met grote passen, meer wandelen dan hardlopend naar beneden.

laatste rondeGing super relaxte en nog snel ook, goed nageaapt van de meneer. Na de afdaling passeerde ik een atleet van me, hij wilde met alle geweld bij me blijven en dat lukte. Spijtig voor hem want met iemand op sleeptouw ga ik me steeds sterker voelen. Het tempo ging een beetje bij beetje omhoog en ik voelde me meer dan top.

Naar de finishDe finish in zicht en ja hoor, eerste in 39.09, mijn atleet op 1 seconden, super gedaan Eric !!!!!!!!

Finish 2De andere liepen heel sterk en ik genoot van ze.  Even wat kleding aan en in de buurt uitlopen. De prijsuitreiking dit jaar niet missen, ook een foutje van twee jaar geleden die ik nu niet weer wilde maken. Ook als je ouder bent leer je (gelukkig)  nog steeds.  Met Sabina op 3, eigenlijk was ze 2e, en ik op een 1 een mooi OphorstRunners podium. De terugweg met de auto en snel waren we thuis. Ik hou van uitlopen, de benen goed losmakend na de race. Vanuit de auto 4,5 km uitgelopen, het moment dat ik tegen mezelf kon zeggen, nu ben je  klaar voor vandaag. Rekken, douchen en dan een bakkie met eten, had er honger van gekregen.

prijsuitreiking

Advertenties

Een gedachte over “8,8 km lange Duinrellcross anno 2015

  1. Pingback: Resultaten weekend 5/6 dec 2015 - Rotterdam Atletiek A-groep

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s