Lekker crossen in Tilburg

De laatste cross liep ik in 26 graden in Frankrijk tijdens het WK. De euforie voel ik nog steeds. Die prachtige wedstrijd en de gouden medaille. Als je je zo gegeven hebt, duurt het wel even eer je zin hebt in een beetje afzien. Er waren wedstrijden, ik liep ze gewoon om mijn gezicht te laten zien en gewoon om lekker te lopen. Als ik lekker liep viel de tijd tegen en als ik mijn best ging doen ging het niet lekker. Trainen tijdens het training geven ging gelukkig wel lekker. Dan wordt het herfst en de crossen kondigen zich weer aan. Tilburg was de eerste in de agenda  (die ik niet heb) gewoon opslaan onder de hersenpan.  Het weer werd echt cross weer en in de regen en Noorder koude wind op weg naar Tilburg. Daar was het droog, gelukkig. Nummer opgehaald om daarna direct in te gaan lopen, ik had het koud. Alles zo bekend en genoot dat ik er weer was. Na vier km ingelopen te hebben, wat versnellingen, de warming up zat erop. Omgekleed en in mn korte broek en singlet naar de start, brrrrrr, best koud had ik het. Beetje blijven huppelen achter de startlijn en blij dat het startschot viel.

start Ik was voor mijn doen snel weg en eer we bij de eerste afdaling langs het water waren liep ik vierde.

ronde 2 In de berenkuil stapte ik in het midden van de bagger en zakte diep weg, klapte door mn rug. Gelukkig kwam de schoen aan de voet boven de bagger uit en de rug had het volgens mij goed opgevangen. Heuveltjes over, draaien door de blubber en ja hoor daar waren ze, de drie boomstammen. Dit jaar lukte het me om over de eerste te springen  maar nr twee en drie moesten echt met de voet erop genomen worden:-). Dat kost tijd en drie vrouwen vlogen over mij heen. Dan komt er een lang stuk recht bospad en ik vloog de dames voorbij. Ik had dan niet de behendigheid, wel de snelheid. Het bikecross veld over en de eerste ronde zat erop, nog twee te gaan. ronde 1Heerlijk ging het en had zin in nog meer. De berenkuil ging ik nu aan de rechterkant langs, twee blubber voeten hielt ik daaraan over.  Boomstammen net als in de eerste ronde. Het enige verschil was dat ik nu niet gepasseerd werd door vrouwen, het gat had ik te groot gemaakt voor ze.

ronde 3Even snelheid gemaakt op het rechte stuk en voor ik het wist was de laatste ronde begonnen.

knip 1000 heuvel De benen werden nog niet moe en heerlijk rende ik zo snel mogelijk  door het bos. Fijn  om me weer zo sterk te voelen. Goede benen, veel kracht, trainingsweekend heeft veel goed gedaan, het koppie had er mega veel zin in. Daar was het laatste stuk,  de Belgische kinderen, stuk of acht,stonden daar nog aan te moedigen, zo leuk. De finish was achter een enorme blubber plas, je moest vieze voeten halen vandaag.

finishFinish, heerlijk gevoel, derde overall en 2e bij V45+. De 5,6 km had ik in 22.58 minuut afgelegd, top toch. Wilde uitlopen maar de huldiging was eerst aan de beurt. Mooie bloemen en handige sporttas.  Het uitlopen kon ik nu gaan doen, heerlijk door het bos het lichaam weer soepel maken. Raakte de weg een beetje kwijt, de regen kwam uit de lucht en ik maar rennen. Na 5,5 km zag ik linten en een natgeregende Koos. Snel de auto in en naar huis. Het was geen WK cross maar wel een wedstrijd  die lekker ging en nog snel was ook.

prijsuitreiking

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s