Trainingsweekend RA in Burch Haamstede

Half Jul15

Begin november staat in de MESO cyclus, het begin van de opbouw richting het voorjaar. Het leek me een goed plan 6 november  een trainingsweekend te plannen. Ruim 18 atleten reageerde positief op dit plan, huis huren en grof de lijnen uitgezet. Tijd  ging als een razende en ik ene moest ik de grove lijnen in gaan kleuren.

IMG_1232Mijn leven is al redelijk gevuld en moest tijd creëren om alles in goede banen te  leiden.  De eerste week van november kende een  goed omschreven agenda, de manier om alles wat je wilt, gedaan te krijgen

Vrijdag 06Nov15

Vrijdag, D-day, na een ochtend vol geregel voelde 13.30 uur als een  verlossing, gereed voor de reis naar Zeeland. Alles moest nu klaar zijn, ik kon gaan en genieten van mijn trainingsgroep.  Prachtige huisjes,  om 15.00 uur waren veel atleten aanwezig en de eerste training kon beginnen. Het werd snel donker in deze periode en  16.00 uur  moest je gewoon op pad zijn.

IMG_1418Lekker loslopen door het mooie Westerschouwen. Ik op de fiets, die bij de eerste zandheuvel al vastliep. Voor een ander pad gekozen en ik kon met ze meecrossen, heerlijk. Voor de eerste avond had ik alle atleten gevraagd hun favoriete eten mee te nemen, portie grote voor 2 personen. Voor aanvang vroeg ik ieder waarom ze juist dit gerecht meegenomen hadden. Leuk om alle uiteenlopende antwoorden te horen. Een andere manier om je atleten te leken kennen.

IMG_1420Het was veel eten, 2 uur later was   het meeste eten op. Mijn Chili Con Carne schreef naam, een pittig gerecht, zeg maar heet, die niet iedereen kon waarderen, zeker de ochtend erna niet 😱I

Zaterdag 7Nov15

Na een gezellig ontbijt met de hele groep, half uurtje  uitbuiken maar daarna ging  de eerste echte training beginnen. Inlopen via veel los zand naar het mountainbike parcours en daar ruim een uur aan het crossen geweest, het ging super lekker. Een soort vaartspel met elke 4 minuten een  tempowisseling, anders zorgde de heuvels daar wel voor. Terug bij de parkeerplaats. Een aantal atleten hadden voldoende gedaan en mochten naar huis, 6 km extra, de blauwe route. 12 km extra, dan de groene route volgen. Ik ging mee met de groene route, zou ik daar spijt van krijgen?  Bij de splitsing blauw/groen,  ging  het hek open en daar was zand, alleen maar duinen en zand.

IMG_1225Na de eerste heuvel nog meer zand, ik ploeterde voort. Een mannetje liep daar, ik passeerde en zei hem; ” Zwaar lopen hier he”. . Dat ging nog wel even door vertelde hij mij 😖?  Toch genoot ik enorm van dit alles. Het laatste duin over en daar stonden de atleten te wachten. Met z’n alle over het strand, hoog water en ook daar ploeterde we voort. De  opgang van de groene route was zo’n 2 km verder. Het laatste deel van de route ging door het bos, de heuvels vielen me zwaar maar kon goed doorlopen. Een waanzinnige dorst had ik, kreeg gewoon hoofdpijn. Het kraantje op het eindpunt kon ik wel leegdrinken. Thuis na 2 uur en 20 minuten. Staan ze uit tehijgen voor het huis, moesten ze nog een  km door van mij.  Het  eerste aanknoping voor de middagopdracht vonden ze daar, een voor iedereen gelijke fiets. Wat gaan we doen??????? . Douchen en lunchen. Als wolven werd er gegeten, na de lunch m’n labtop op tafel en het filmpje gestart. Via het filmpje werd duidelijk wat de opdracht was, het NK (RA) Kampioenschap tegenwind fietsen. Ik deelde de startnummers uit, voor voorop de fiets.

Start RA Tegenwind fietsenDan zie je meteen wat een heerlijke  fanaten het zijn, banden tot 6 Bahr opgepompt, sturen omlaag en alles wat teveel was werd eraf gehaald. 14.30 Uur rustig naar het begin van de dam gefietst.

IMG_1226 Bij de finish stond Jolanda als klokker, Ik mocht voor starter spelen, elke 30sec mocht een atleet weg, de spanning steeg en iedereen stond keurig op tijd klaar. Ik sloot de rij en moest flink trappen met ZW 5 pal tegen. Dat stuur was vreselijk en binnen no time had ik stijve bovenarmen. Wist niet meer hoe het stuur vast te houden. Wat een ellende maar trapte door en door. Kwam een kapotte kettingkast op het asfalt tegen, zwart, die is van een van ons😜. Een klim en dan op de finish af, na 25 minuten mocht ik stoppen, wauw dat waren 10 heftige kilometers geweest. Met de tijdregistratie was iets fout gegaan en ik moest na afloop flink gaan rekenen. Ondertussen fietste we  terug, wind in de rug en wat gekke foto’s gemaakt.

IMG_1227Was bijzonder geslaagde opdracht geweest. Even rust tot 18.30 uur, de tijd van reservering in het Italiaanse restaurant. Super lekker gegeten en de huldiging gedaan van de RA kampioen tegenwind fietsen 2015. Gerben had met 1 seconden verschil gewonnen van Annick, mooie medaille omgehangen bij de kampioen.  Die avond geslapen als een blok beton, na 23.30 uur was niemand meer wakker.

Zondag 08Nov15

Voor het ontbijt een hersteltraining, ik ging niet mee maar drukte ze op het hart dat het herstel was, rustig lopen dus  en het uur mocht niet overschreden  worden. Ik op de fiets de training voor de middag in elkaar gezet.  Via google kan je veel meten maar ik moet het zien, zeker in een vreemde omgeving. Met de fiets op de nek de trap op gelopen en bij het strand  de trap weer af. De trap komt er als eerste in, mooie oefeningen kan je daarop doen, worden ze sterk van. Eenmaal op het strand het achterwiel optillen, al dat zand ik de ketting is not done.  Mooi parcours strand en duinklim, afsluiten met een sprint wedstrijd langs de vloedlijn. Een goede training had  ik er kunnen maken en na 1,5 uur thuis.  Ontbijten met iedereen, daarna met groepjes iets doen,

IMG_1229 ik ging voor  een strandwandeling. Heerlijk over het strand slenteren, ze hebben zelfs 20 zeehonden gezien.  En ik dacht dat ze naar die gele boeien stonden te kijken.  Om 13.30 uur met een iets minder grote groep gestart voor  de laatste training van dit weekend. Het werd een mooie training. Op de trap hadden we veel toeschouwers, zeker met het wedstrijdje trap  oprennen, mensen begonnen te klappen, gaaf.

IMG_1223 Een kilometer Strand, duin heuvels, ik deed er drie van de vier mee, ging heel goed maar de longen moesten hard werken. Wedstrijdje langs de vloedlijn, de langzaamste mocht eerst weg en met seconden tussenpozen de steeds snellere, zo een echte wedstrijd als afsluiting. Het bleek moeilijk de juiste seconden te kiezen maar de grootste sprinter won.

Kaart 800Thuis gekomen weet je dat het weekend ten einde loopt. Sommige wilde om 17 uur weg. Ik kookte, na mijn tas gepakt te hebben,  voor de resterende atleten, pittig maar lekker eten. Hele fijne manier om een weekend met een diner af te sluiten.  Dan komt het moment van pakken, opruimen etc. Een mens kan  een enorme rommel maken in 3 dgn tijd, niet normaal. Met  drie huisjes ligt overal iets. Rond de klok van 19 uur hadden we alles in de auto en de weg naar huis kon beginnen. Beetje lastig met de sleutels, na de slagboom alle sleutels verzameld en deze moest ik naar de hoofdreceptie brengen, in de sleutel brievenbus stoppen. Iets wat voor verbetering vatbaar is, plaats een sleutelbrievenbus nabij de slagboom op elke park.  De auto reed van een rustige omgeving  in de pikkedonker naar lichter en drukker. Daar was Pernis, een cultuur shock voelde het na 3 dgn  voor mij. Ik wilde bijna de auto keren, terug naar niemandsland.  Daar kwam mijn huis in zicht en voelde me toch weer blij.

IMG_1224Het was goed de deur te openen en Koos te zien. Hij werd misschien een beetje gek van al mijn verhalen maar het was een topweekend. Wilde alles vertellen, de tijd was te kort. Morgen was het weer  vroeg dag  voor een nieuwe werkweek. En…….. er moet ook geslapen worden.

Het was een ervaring met zoveel nieuwe mensen zo’n fantastisch weekend neer te kunnen zetten. Ik geniet er nog steeds van. Als het goed is nog langer  dan vandaag want dit weekend was wel de basis voor heel veel mooie tijden in het voorjaar

Leuke link ;Filmpje RA trainingsweekend

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s