De Maliebaan-loop in Utrecht is heel snel!!!!!

Zoekende naar een 10km wedstrijd halverwege October, kom je de Maliebaan-loop tegen. Veel over gehoord, dan moet ik dat zelf ook maar eens proeven. Veel RA atleten gingen erheen. Leuk en handig om ze tijdens een wedstrijd te zien. Het was heel goed te vinden daar in het centrum van Utrecht, startnummer en kleedruimte had ik ook snel gevonden, Daar liep ik de RA atleten ook tegen het lijf. Met zijn alle in gaan lopen, twee ronde Maliebaan, om te wennen. De wedstrijdkleding aan met een extra oud shirt eroverheen om me zo tot de start warm te houden. Het was een groot voordeel alleen met wedstrijdlopers aan de start te staan. `Geen geduw en gedrang, prettig. Het startschot viel, viel!!!!!!!  mensen wat een knal was dat en stond aan de grond genageld. Niet handig en trok de voeten van het asfalt om even een veel te snelle eerste kilometer te lopen. 3.42 en ik moest even aan mn voorhoofd voelen of ik wel helemaal wijs was.

20151018-2P1A9473Twee mannen naast me deden hetzelfde, te snel en tempo beetje laten vieren. De voeten zette ik neer maar het voelde raar aan. Het was net of ik zwabber voetjes had. Totaal geen reactiviteit zat erin.

2P1A9490Ik worstelde door, hoopte op beter. De keerpunten waren best oke.   De grote rotonde was goed te nemen, de kleine rotonde aan de andere kant vergde wat behendigheid. Er lagen ook drie plekken met zand, uitglijden was easy daar.

20151018-2P1A9484De rondes vlogen voorbij en ik…… vloog vandaag niet, net of de vleugeltjes thuis gebleven waren. Het 5 km punt passeerde ik in 19.20.

2P1A9486Was raar aan het rekenen en dacht dat een Nederlands Record er best in zou zitten. Ja, maar dan had ik wel onder de 3.52 moeten blijven lopen. Die snelheid had ik echt niet vandaag.

2P1A9478Na de 7e kilometer was het net alsof de voetjes wat reactiveer werden. Het zwabberen verdween voor een groot deel en waarachtig, ik ging lekkerder lopen. Goed om zo een wedstrijd te eindigen. In 39.10 vloog ik onder het finishdoek door.

2P1A9573Even was ik teleurgesteld, geen Nederlands Record. Dan vraag ik mezelf af of dat reeel geweest was vandaag? Nee. `ik moest gewoon heel blij zijn dat mijn gekneusde ribben alweer zo ver genezen waren dat ik dit aankon. Werd ook de eerste vrouw >45 jaar en mocht na het uitlopen het podium op. Bloemen, applaus en meer.

IMG_2235-1De RA atleten hadden mega goed gelopen. Zou bijna als teleurgesteld atlete en super trotse coach naar huis gereden zijn. N u voelde het gewoon allemaal goed. Maliebaan was een succes.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s