De ronde van West was best oké

De week na het behalen van mijn WK medaille, kreeg ik een uitnodiging voor de ronde West. In 2009 had ik er al eens gelopen, daarna kwam het er niet meer van. Ook nu kon ik dit niet accepteren, trainingsavond voor de RA groep in Rotterdam, de atleten gaan voor. De organisatie stelde voor met alle atleten te komen, mooie deal. IPV Trainen werd het een wedstrijd. Dinsdagavond, het leek wel herfst en in de stort regen reden we naar Capelle, was blij dat ik in de auto zat :-). De regen werd een fijne miezer toen we naar de inschrijftent liepen en dat bleef de hele avond zo. Nummer opgehaald,  kwam een aantal atleten tegen die me meenamen naar een lekkere warme kleedgelegenheid. Hoefde alleen mijn nummer nog op te spelden en klaar voor inlopen. Tijdens het inlopen konden we 3 RA atleten op de 5 km aanmoedigen. Het lukte zelfs om ze 3 maal te zien. Daarna een paar versnellingen en klaar voor de start. Helaas, 10 minuten uitgesteld. Ik ging snel weer naar binnen om niet te veel af te koelen. 10 minuten voor aanvang, naar buiten en hoorde de speaker. Hij vertelde dingen en ik bedacht mij ineens dat het over mij ging. Voelt raar om dan naar de start te lopen en net te  doen of dit niets met je doet. De speaker had goed zijn huiswerk gedaan, op een ding na klopte alles wat hij alle aanwezige mensen ten gehore bracht. Een kleine correctie gaf ik hem, RA trainer en geen PAC trainer, mijn atleten gingen juichen. Hij kwam nog wat vragen stellen, of ik het record aan ging vallen. Zei hem dat dat niet mijn plan was vanavond. Het WK was mijn doel geweest, nu even nagenietend wat wedstrijden lopen. 3.55 min/km vertelde ik hem te willen lopen. Ik begon het koud te krijgen en was blij dat de burgemeester het startschot gaf.

startHet was erg nauw bij de start maar ik ging niet vallen. Even om de rotonde heen en terug naar de finish.

1 kmDit was echter 1 km, nog 9 km te gaan voor de echte finish.

Ook dit doen mensen als ze een ander zien 🙂Handje

Beetje draaien en keren door de straten, hoorde erg hijgen achter me en wist dat er een paar waren die te hard gingen, gaat vanzelf langzamer. Iris zou tempo 3.55 volgen maar ik voelde dat ze moest lossen bij 2-3 km. Op dat moment zag ik een atleet van mij, zijn veter vastmaken. Kon het niet laten “beginners foutje`’ te roepen. Veter zat vast en hij speerde er vandoor. Dacht nog, beter bij mij te blijven voor een strak tempo. Volgens mij voelde hij dat en liet zich terug zakken tot in mijn groepje. Onder de van Brienenoord brug door en een rondje de andere kant. Water pakte ik steeds net niet goed en het belande op de weg. Ach in deze fijne regen heb je toch niets nodig.

Gras 8 kmWe kregen nu voor de wind en de benen voelde super goed. Soms moest ik even mn atleet roepen om erbij te blijven. Hoor je van achter een stem`; “ ~Ja Carla, ik kom” en daar kwam hij weer. Er was een keerpunt en leuk om alle snellere atleten van mijn groep aan te kunnen moedigen. Je ziet vele verschillende gezichten maar de meeste liepen echt in hun laatste km.

9.8 km + bootjeBij mij was het een super gevoel, ook in de laatste km, de benen bleven draaien en voelde geen vermoeidheid, de ademhaling ging zonder hapering en de hartslag gaf een horizontale rechte lijn Geen nullijn maar 174 slagen maakte hij. En steeds rond de 3.55 ging het, hoewel ik het gevoel had dat ik veel harder liep. Laatste stuk,

vliegen 9.89 kmDe dijk af denderen en naar de finish. 39.15 was de eindtijd en heel tevreden. De groep had ontzettende mooie tijden gelopen, klein PR-etje tot mega ~PR-en van 2 minuten, of geen PR maar wel een super wedstrijd. Twee atleten hadden een mindere dag, ook dat kan. Ik was een tevreden trainer en atleet. De prijsuitreiking om 21.05 uur, ach dat wordt altijd later en we gingen nog even uitlopen. Ja mooi, liep het programma helemaal niet uit. Sorry, sorry, we mochten nog even 5 minuten weg maar 21.15 uur iedereen verzamelen.

PrijsuitreikingMooi podium, 3 vrouwen en 1 man uit mijn groep, toppie toch. De atleten als publiek, ze maakte er een leuk feestje van. Na de huldiging meteen naar huis, kreeg het koud en Koos was bevroren. In de auto, je raad het nooit, begon het keihard te regenen. We hadden weer erg veel geluk gehad.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s