Van Lyon naar de Lier

De maandag na Lyon, sta je s’ morgens om 6.30 uur gewoon weer te wachten op de trein om te gaan werken. Erg? ben je gek, ik vind werken leuk, alleen was het wel bijna een cultuurshock. Van atleet, de hele dag buiten, naar Associatie Scientist, de hele dag binnen. De week vloog om met mooie experimenten doen, training geven en onwijs verwend worden met bloemen, kaarten, felicitaties en vandaag ook nog eens  een prachtige taart gekregen.

IMG_0201Wereldkampioen worden doet veel, niet alleen bij mij maar ook bij alle lieve mensen om me heen. De hele week lekkere hersteltrainingen gedaan, vandaag  wedstrijdje in de Lier meepakken. Van plan om heel ontspannen mee te lopen, het is, om nog een wedstrijd in het circuit gelopen te hebben en mn gezicht te laten zien. Moest heel hard fietsen naar de Lier, 5 minuten in gedachten ( dan was ik er om 13.00 uur)  maar laag vliegen ging niet en het werden 10 minuten. Het was zo gaaf toen ik eenmaal de fietsenstalling binnenreed, zoveel atleten die naar me toekwamen om even te feliciteren. Ik had met iedereen wel even een praatje  willen maken. Maar er was zo iets als een wedstrijd, dus, nummer ophalen, omkleden en in gaan lopen. Daar ook weer vele atleten gesproken en  voor ik het wist was het tijd voor de start. De speaker haalde mijn WK titel nog even aan, een toeschouwer ontfermde zich over mijn “last minute to remove” t-shirt en toen viel het startschot. Met mijn puntige ellebogen kwam ik tegen iemand zijn arm aan en zag een horloge op de grond vallen. Je gaat in het start geweld niet even stoppen om het op te rapen, dat is nl vragen om ongelukken. ritme opgezocht en voelde dat ik goed zat voor 4 minuten per km. Het trainen op gevoel is erin gestampt en loop nog feilloos wat ik lopen wil.

2 kmWat een atleten vlogen mij voorbij en bij sommige vroeg ik me verbaast af wat ze van plan waren, dood te gaan.? Bij de passage op 5 km zag ik hun doel, finishen na de 5e km  :-).

5kmIk mocht  nog een ronde. Liep erg lekker en was blij dat ik  er nog een mocht.  5 km ging in 19.50, super. Het was wel een zweet weertje en maakte goed gebruik van de sponzen. In een lekker ritme passeerde ik het kanaal, de kassen en af en toe een disco langs de kant.

7 km Het laatste stukje lekker op de stoep gelopen ipv de klinkers, klinkertjes, ik blijf het ondingen vinden om overheen te rennen.

9.5 kmDaar was de finish en kwam binnen in 39.50. Wat een regelmaat en trots op mn tempo gevoel.

IMG_1138Kwam zoon Lex aan `; ” He mam ik was net 10 seconden te laat”.  dat is nog eens een supporter, die komt als de wedstrijd geweest is :-).Het kwam uit een goed hart en vergaf hem.  Lekker uit gaan lopen en nakletsen. Kon nog net onder de douche springen voor de prijsuitreiking. Daar mocht ik het podium op als eerste vrouw boven de 45 jaar. Gek, sta je in de Lier op de hoogste trede, denkend aan Lyon,  een mega groot verschil in gevoel. Toch was het weer lekker om hier in het dorpse te lopen. Nu 8 uur later merk ik dat het herstellen na Lyon nog steeds bezig is. De 4 min per km heeft me gewoon stramme benen gegeven. Misschien daarom alleen al goed dat ik in de Lier was, voor wedstrijdritme en een actief herstel. Na de prijsuitreiking mocht ik lekker in de regen naar huis fietsen, ook zo’ n verschil met Lyon, Nu regen en 18 graden, daar zon en 39 graden) Het is goed dat wij vele verschillende soorten kleding in de kast hebben hangen, ik trok nu even een dik fleeze vest aan, ook lekker warm en kon de regen druppels tegen houden.  Heerlijk op mijn fietsje door het Wollebrand gebied naar huis scheuren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s