Dag 5 Lyon, ik mag weer los

Stond op vanmorgen en voelde het meteen, ik mag weer gaan strijden. Ik had ontzettend goed geslapen, voelde wel wat spanning. Ontbijten was geen probleem, daarna met de bus, metro, bus naar; Stade Laurent Gerin. Twee uur voor aanvang waren we er en meteen de schaduw van een grote boom opgezocht. Het was gezellig druk en onder de boom groeide de `Nederlandse groep. Wat leuk dat er zoveel publiek aanwezig was. Om 12 uur moest ik me melden in de callroom.  Tijd kwam om met de warming up te beginnen. Warming-up in 36 graden  De schaduw proberen op te zoeken, wilde niet teveel energie verliezen door de hitte. Jammer dat er niet veel bomen waren. 3 km, ik was niet warm maar bloedheet. Kom je de kleedruimte binnen, gutst die hele fles water door je porien naar buiten, dag water.:-(, neem je toch gewoon weer een nieuwe fles. Callroom tijd en melden. Kon nog  beetje oefeningen en versnellingen doen in de hal. Dan is daar het moment van ”  mee naar de startplek”  Eenmaal daar, opstellen en ieder zijn naam en land werd opgeroepen, Ophorst geeft steeds problemen,de P en de H spreken ze uit als F,  22 Vrouwen 55 ( er was al een serie geweest met 22 V55+) achter de lijn. Ik was best nerveus maar dan valt het startschot en weg waren de zenuwen. Ik meteen op kop, mijn eigen ritme pakken, behoudend.

20150807124100Een wedstrijd in 36 graden is eigenlijk geen wedstrijd maar ” hoe kom ik heel over de finish” Opende in 90 seconden, was best snel. In de 2e ronde liep ik naar de sproeier ( kleine sproeier en bekers water hadden ze in baan 5 gezet en ik moest er voor omlopen) Silke wilde geen ommetje maken en ging me voorbij. Ze is te sterk voor mij en liet haar gaan.

20150807124226 Aan de ene kant vd baan wind in de rug en water, aan de andere kant  een warme föhn van windkracht 6 tegen.  Elke ronde de sproeier en een beker water over me heen. Het publiek leefde enorm mee en schreeuwde mij elke ronde positieve  energie toe. De ronden tijden zaten rond de 92 en tot ronde 8 voelde dat goed. De afstand met nummer 3 was groot en ik maakte me niet veel zorgen. Toch probeerde ik mijn eigen gekozen tempo te blijven lopen.

20150807125528Dit was na ronde 8 zwaar, zwaarder, zwaarst. De laatste ronde, aanzetten had geen zin, liep het gekozen tempo ook de laatst ronde. Finish, moest even steun zoeken en bijkomen. Het zilver had ik, doel weer gehaald en een top gevoel. Felicitaties van alle kanten en oh wat had ik die wedstrijd soepel, mooi en constant gelopen. Mooi om te horen, leuk dat ze niet gezien hadden wat ik voelde 🙂 We kregen een aanbod om mee naar het hotel te rijden, heel fijn. Halverwege uit de auto gestapt en 3,5 km uitgelopen naar het hotel. Daar een sprong in het zwembad genomen, schoon. Verse oranje kleding aan en om 15.00 uur konden we weer meerijden naar; Hall Stephane Diagana. Om 16.00 uur werd ik gehuldigd. Melden, check, check, dubbel check, controle of de namen goed uitgesproken werden en daar gingen we. Podium op en bij nummer 2 stapte ik op op nummer 2. `

20150807160934Applaus, medaille en certificaat. Dit keer geen Wilhelmus maar ook nu vond ik het zo mooi dat ik licht emotioneel werd. Een prachtig podium met allemaal vrouwen uit Nederland, een de Duitse nationaliteit.  Na de huldiging mochten we onze naam op het huldiging bord zetten, zie de foto.

20150807161334Beide medailles laten graveren met mn naam, V55 en onderdeel, nu zijn ze echt van mij.

IMG_0182IMG_0181

Om 17.00 uur de opening ceremonie, voor mij de sluiting ceremonie, veel  oranje aanwezig. Nederland was aan de beurt en met de vlag en alle atleten het stadion binnen. Applaus van de volle tribune.

20150807174201_resizedWat gaaf was dat en het  voelde alsof ik aan de Olympische spelen meegedaan had. Alle atleten op het veld. Toespraken  van mensen van de organisatie. Het was wel lang staan voor benen die net een zware wedstrijd gelopen hadden. Ging even verscholen zitten. Duurde niet lang want na 5 minuten werd ik aangesproken om te gaan staan. Vooruit, ik was weer een beetje bijgekomen. Om 18.15 mocht iedereen het stadion weer verlaten. Op naar huis voor een goed diner.  Ik had na het ontbijt niet meer dan een appel gegeten, het kwam er gewoon niet van.  Kan je zeggen dat het dan dubbel lekker smaakt. ` Het was een Top dag  geweest.

20150807174230

Advertenties

3 gedachten over “Dag 5 Lyon, ik mag weer los

  1. Hallo Carla, Goed bezig was vroeger lid van Olympus’70 en zag je nu op je blog met de laaste foto een atleet van mijn nieuwe verenging atletiek Helden in Limburg .hij heet frans marcelissen en hij loop zondagmorgen de 200 meter kan je hem de groeten doen .En allerbij succes nog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s