Dag twee in Lyon werd gewoon GOUD :-)

Na een nacht vol nachtmerries over te laat komen voor de wedstrijd, vallen en nog meer nare dingen om 5.35 uur opgestaan. Het lijkt wel werken 🙂  We zaten als eerste te ontbijten maar het brood zat op tijd in de buik. Op naar de bus, metro en stukje wandelen naar het cross parcours. Het was al een drukte van belang en dat om 7.30 uur.  In ieder geval op tijd. Er ontstond  al snel een Nederlandse groep atleten, vol spanning, voelt altijd goed dat ze net zo geprikkeld zijn als dat jij bent. De mannen van start en ik tegendraads, net buiten de linten, inlopen. Verdroogd gras vol hobbels en kuilen, bochten en kleine heuveltjes, een niet echt makkelijk maar echt crossparcours. Ik zag de eerste Nederlander goud winnen en dacht “dat zou ik ook zo graag willen”.

201508041254059.05 uur, eindelijk de start, ik was er klaar voor.  Vele fans langs de kant, Twee atleten die hier op vacantie zijn hadden met de kinderen een spandoek gemaakt en een t-shirt vol aanmoedigingen, kikke toch.

20150804100110Het startschot, ik stond op de tweede rij maar schoot er zo snel vandoor dat ik de koppositie innam, prachtig gezicht zeiden ze later, een hele waaier atleten achter mij aan. Ik dacht, ik ga toch niet op een eenvoudige wijze wereldkampioen worden.  We doken het bos in en na 500 meter hoorde ik snelle voetstapjes steeds dichterbij komen. Stapjes van drie V55+. Wist dat het (gelukkig`) geen eenvoudige klus ging worden. Het voelde heel soepel met lopen en vroeg me af of ik het me niet te makkelijk maakte, het ritme bleef ik wel gewoon vasthouden. Na de eerste ronde moest er een atleet lossen. Beetje water over me heen, het was gelukkig slechts 25 graden en bewolkt, toch goed koelen. In de tweede ronde probeerde de Britse over me heen te komen, ja dag, dat laten we niet gebeuren en versnelde iets, ze liep weer achter me. In de derde ronde moest de Amerikaanse lossen, de Britse volgde op de voet. In de aanmoedigingen hoorde ik roepen dat ik me nu sterk moest maken, jeetje ik had het mega zwaar en hoopte dit tempo vast te kunnen houden. Nam water aan, het kwam verkeerd in mijn keel en moest vreselijk hoesten, dat herstelde gelukkig na een pas of tien. Halverwege ronde drie voelde ik dat ik afstand aan het nemen was, jippie.  Ronde vier, de fans schreeuwde hun longen uit hun lijf. Hoorde ik het goed, kwamen de snelle voetstapjes weer dichterbij?. Heb je niet pas gewonnen als je over de finish bent? Bij de bocht naar het grote veld kon ze me weer aanraken. `het publiek werd gek, ik ook en dacht “ik wil dat goud en niet jij”.  Twee lange rechte paden over het knollenveld, een bocht en nu moest ik het gaan maken. Had niet veel energie meer maar perste alles eruit. Koos stond op 200 meter voor het einde en schreeuwde “GAAN” ???? gaat ze me in de eindsprint pakken, nee en  gooide er nog een schepje bovenop. De speaker was me als als winnares aan het aankondigen, ging het me lukken?????? en ja hoor ik kwam als gouden Carla over de finish. Ik was gesloopt maar wat was ik blij. Vele felicitaties en oh wat had ik het spannend gemaakt voor ze.  Napraten tijdens een lekker bakkie. Daarna de  fans uitgezwaaid en dan, uitlopen, dat was nodig. De prijsuitreiking was pas om 12.40 uur, de tijd vloog en voor ik het wist stond ik op het podium met de Britse op twee en Amerikaanse op drie. En ikke???? helemaal bovenop, plekje een, een gouden medaille om mijn nek en dan het Wilhelmus. Het volkslied voor mij, wereldkampioen en de tranen kon ik niet bedwingen. Langzaam rolde ze over mijn wangen. Het mocht, ik was te blij. Na “op de foto bij die en die”  besloten `koos en ik naar het hotel terug te wandelen. Heerlijk door het mooie park in de zon te genieten van een super dag. De rest van de dag hebben we na liggen genieten in de zon aan het zwembad. Het herstel  voor vrijdag is ingezet

.20150804125237

Advertenties

6 gedachten over “Dag twee in Lyon werd gewoon GOUD :-)

    • Carla,wat een kanjer bent u toch ,wat onwijs mooi geschreven,kippenvel,Carla wereldkampioen!!! Helemaal te gek,mega gefeliciteerd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s