5000m, laatste test wedstrijd die wel doorging

Donderdagavond, trainingsavond met mijn RA groep in Rotterdam. “`bij de buren  “PAC”  werd een 5000M georganiseerd en met de hele groep daarheen.  Ik kwam aanlopen en zag een  goede opkomst, dat voor de vakantie periode. In gaan lopen door het mooie Kralingsebos, even naar de pomp en terug. 5 km in de benen en dat als warming up. Goede loopscholing erachteraan en we waren warm en klaar voor de wedstrijd. Naar de overkant van de baan, de hele groep in een serie, gaaf. Het ging er losjes aan toe, geen namen opnoemen, ieder mocht gaan staan waar hij wilde. Alleen de voet tot de witte lijn, dat was een vereiste. Pang, daar gingen we. Meegezogen met de snelle mannen opende ik in 80 seconden :-).  Mijn horloge laptijd stond nog van het NK 5000m op 90 seconden per ronde. Toen lukte het niet, eens kijken wat ik vandaag wel kon. Elke ronde een bibber in mijn horloge en elke ronde was het een stukje later.

IMG_1117Heel positief, ik liep gewoon steeds sneller dan de beoogde 90 seconden. Ondertussen kon ik de atleten in de gaten houden via de speaker of heel voorzichtig een snelle blik opzij te maken. Als je langs start kwam, kreeg ik geen  200 euro, net als bij monopolie. Nee er lag daar een balk voor de tijdregistratie. Je moest heel goed opletten om je pas zo te maken dat je goed uitkwam. Heel lastig en soms maakte ik een soort van huppel, de huppel naar net over de balk ipv er bovenop. Gevolg was een ritme verstoring maar ik liep lekker en na de derde pas was ik weer goed in het ritme. De laatste drie ronden ging ik voelen. concentreren op lopen en verder niets. Zo volgde de ronden elkaar snel op, tot ze in ene op waren en ik over de finish kwam in een prachtige tijd van 18.30.  Onderweg voelde ik dat het goed zat maar de finish is pas echt. Het was notabene een vet (officieus))  Nederlands `record van 24 hele seconden.  Jeetje dat waren wel heel veel seconden die ik er zomaar even vanaf gelopen had. De laatste test was meer dan goed geslaagd. De atleten liepen stuk voor stuk zo goed dat vele PR-en sneuvelde.

IMG_1118Voor de trainer (en atleet, ik was even beide vanavond) meer dan een top avond. Je voelt wel wat voor een uitgelaten stemming het was tijdens het uitlopen. We konden ook niet beslissen waar om te draaien, uit eindelijk liepen we gewoon om de hele plas heen, weer 5 km. Met een goed gevoel reed ik, het was al donker, naar huis.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s