1500 meter Rotterdam, coachen en lopen

Donderdagavond, trainingsavond voor de A-Groep in Rotterdam. Deze avond was er een 1500 meter wedstrijd en ipv trainen deze wedstrijd op het programma gezet. Koos ging ook mee naar Rotterdam. Avondje baanatletiek, foto’s maken en de Atleten ontmoeten. Na een afsluiting van de afrit Blijdorp op de A20 werd het omrijden via de A13. Een kleine 15 minuten later kwamen we aan op de plaats van bestemming. Even mijn startnummer ophalen, je kan hem maar  hebben. Op het terras was het wachten op de atleten, of ze wachten op mij :-).. Rond 19.30 uur met de aanwezige  atleten in gaan lopen. De warming-up een beetje verspreiden, ruim 50 minuten de tijd om ons klaar te maken voor de wedstrijd. `Van serie twee tot en met zes,  atleten om te coachen. Het werd een super avond, mooie tijden en vele Persoonlijke Records. Bij de zesde serie realiseerde ik me ineens dat ik bijna zelf moest gaan lopen. Schoenen wissel net voor de start van serie zes met Vincent.

Coach VincentHad een ronde de tijd voor toilet bezoek ( dat krijg je als je de ronde tijden door wilt geven), redde  het binnen die tijd. Prachtige finish van hem en ik snel naar de startlijn. melden, opstellen en wachten op het startschot. Na de mooie prestaties was ik al helemaal in de gloria en had zin in mijn eigen race, stond daar met 0,0% aan zenuwen klaar. Pang en weg in een grote groep.

StartEven tempo aftasten en positie zoeken. Liep steeds tweede vanaf de kant en het lukte me niet om langs de rand te gaan lopen. Klein meisje naast me en ze week niet van mijn zijde.

400m400 meter in 1.17, lekker snel Carla en kon het niet geloven, het voelde te makkelijk aan. Het meisje vroeg of ik voor 5.15 ging. Ik zei haar dat dat klopte en ze zou bij mij blijven want dat was haar PR.

IMG_1113800 meter in 2.39 en goed voor rondje 82, gaat super. Ging steeds meer atleten voorbij, dat voelde raar en lekker.

1200m1200 Meter alweer voorbij en hoorde  83 roepen. Nu het laatste stuk, voelde me nog steeds erg sterk en probeerde te versnellen. Hier zei het meisje dat het niet meer ging. Ik zei, misschien niet helemaal ” lief”  : kom op doorlopen nu, niet stoppen:

Meisje wil stoppen Het hielp want in ene liep ze weer naast me. Richting de finish kreeg iedereen haast en ze vlogen me voorbij. Dat wilde ik niet en probeerde meer  aan te zetten. 5.14.96 werd de eindtijd. Mooi 5 seconden sneller, persoonlijk record V55+ en Westlands record. `het meisje was heel blij met haar nieuwe  PR. Gaaf toch om zo ook tijdens de wedstrijd een atlete te coachen . Het gevolg van steeds  iemand aan de binnenkant te hebben lopen, ik liep 1550 meter in totaal. Netjes langs het randje gelopen was het 5.03 geworden.  Het is niet anders, super race geweest. Na de laatste serie nog 5 rondes uitgelopen op de baan met  Erwin, even napraten en nagenieten. Koos opgezocht, hij 200 foto’s rijker, ik een  V55+ PR. Op naar huis, het was al best laat en eer ik in mijn bed kon duiken wees de klok 0.00 uur aan, oeps dat zou een kort nachtje gaan worden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s