De Oranjeloop, mooie vrijdagavond wedstrijd

Het NK baan was zondag voorbij, voldaan verlopen. De maandagavond de benen voelen best oké maar rustig met de OphorstRunners mee getraind. Dinsdag weer betere benen maar nog steeds met de rem erop, nu met mijn groep (RA, de A groep) in Rotterdam meegedaan, was een heerlijke training. Woensdag is hardlooprust, wel fietsen. Donderdag baantraining in Rotterdam en was er echt als coach, veel verschillende tempo’ en afstanden te checken met veel atleten, heerlijke avond. Vrijdag kwam en de volgende wedstrijd stond er voor mij op het programma. Met inlopen voelde de benen niet heel soepel aan maar weet dat dit niet alles zeggend is.  Om 19.55 een atleet op de 5 km aangemoedigd, om 20.00 uur mocht ik, op de 10 km van start. Hoofddoel was relaxte lopen want je weet dat je geen 25 jaar meer bent en 5 dgn herstel is niet super veel. Even een rondje door het  dorp waarbij ik vele auto’ s en in de weg staande hekken moest ontwijken, of nam ik gewoon de verkeerde weg. Na doorkomt, op ongeveer 700 meter aan de eerste grote ronde begonnen. Weet je, m’n benen voelde heel goed aan. De eerste km in 3.41 was niet de bedoeling maar t voelde goed en nu tempo zakken. Langzaam maar zeker begon ik een raar plekje in  mijn rechter knieholte te voelen, ach dat trekt wel weg. Had donderdag bij RA ingewikkelde strek oefeningen gedaan, rechts lukte niet bij mij en het been snel naar normaal gedaan. Ik had het vermoeden dat dit een oorzaak daarvan was. Jan kwam langszij en nam een beetje afstand.

2 kmOp de Harteveldlaan hadden we de wind lekker tegen en besloot achter Jan zijn brede rug te gaan lopen. Hij met grote verende pas en ik er in dezelfde kadans achteraan, voelde fijn. Doorkomt 5 km, tijd  niet gezien maar zag dat ik steeds rond de 3.52 liep, stemde me tevreden. De tweede grote ronde kwan Mike erbij en begon meer te sleuren, daar had ik vandaag geen behoefte aan, de knieholte werd niet erger maar voelde op de achtergrond steeds iets van krampig. Wel met de harde wind tegen proberen te volgen maar de laatste 500 meter gingen de mannen te hard en koos mijn eigen tempo.

facebook-600De Middelbroekweg en wind mee. Daar is de finish maar er moest nog een afsluitende kleine ronde gelopen worden. Liep in op mijn verdwenen mannen, Jan pakte ik vlak voor de finish.

9.6 km 9.5 km 9 km-2 Jip ik was, eindtijd van 38.58, gaat ie toch steeds een stukje sneller die 10 km.  Moest snel een wc opzoeken, kreeg vreselijke kramp😩. Daarna terug naar het finish gebied en daar allemaal blije OphorstRunners en 1 RA man, goed gelopen mannen en vrouw. Snel droge kleding aan gaan trekken want die wind blijft vervelend koud. Lekker uitgelopen, voelde m’n knieholte nagenoeg niet en hopelijk was het een tijdelijk iets. Daarna naar de feesttent. Gezellig, het hele dorp was aan het feest vieren, kermis erbij. De prijsuitreiking was snel en mocht het eerste podium betreden bij de V45+, was derde overall. Lekkere bak tomaten en bloemen, mooie streekproducten. Moest voor donker thuis zijn, lichtjes vergeten, bleef daarom niet te lang hangen. De Oranjeloop was weer een feestje, en elk jaar weer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s