NK Masters Baan 2015 te Zierikzee.

Ver voor de sluitingsdatum schrijf je je in voor de 1500m en 5000m. Het lijkt zover weg, de wedstrijd is echter daar eer je er erg in hebt. Het specifiek trainen is erbij ingeschoten, veel veranderingen omtrent het trainerschap. Ik vertrouw op mijn basis en met de twee maal 500 meter tijdens een RA training moet het voldoende zijn. Zaterdagmorgen vroeg uit bed voor boodschappen en m’n boerderijtje. Alles schoon, voldoende eten voor 2 dgn en wij weg, Zierikzee is maar 75 min rijden. Komen bij het hotel, is deze dicht 😦 Na bellen kwam de eigenaar en konden we de net vrijgekomen wel dan niet gereserveerde kamer betreden. Spullen kwijt en met wat we nodig hadden op de fiets naar de atletiekbaan. Het was er niet verwacht zo druk, zit de master NK baan in een stijgende lijn?  Bekende en minder bekende atleten aanmoedigen. Een uur voor aanvang van de 1500 meter aanmelden, Daarna kon het inlopen, versnellen en de rest van de wedstrijdvoorbereiding beginnen. Helemaal klaar voor de race en naar de callroom. Was best een beetje gespannen maar wist het onder controle te houden. Naar de startstreep, wetende wat me te doen stond, Ella verslaan en dat ging niet zomaar

. 1500m  1e rondeDaar was de start en ging hard weg, zo hard dat ik meteen op kop liep.

1500m 2e ronde Ella hoorde ik dichtbij hijgen en ik  kon  het tempo goed hoog houden. Bij 900 m hoorde ik vanaf de zijlijn dat er een gaatje kwam, mooi :-). De bel voor de laatste ronde en ik zette aan, het zal me niet gebeuren ingehaald te worden.

1500m 3e rondeM’n versnelling vergrote de afstand en met het ingaan van de laatste bocht was de speaker vol overtuiging van mijn winst. Vol van zelfvertrouwen  denderde ik op de finish af, goud in 5.19. Wat een super race was dit. Ik  heb er echt voor moeten knokken, dat geeft het goud veel meer glans.

afloop 1500m Even napraten met daarna een lekker stuk uit gaan lopen. Na de informatie bijeenkomst over het WK, was de prijsuitreiking. Mijn 44e goud en een mooie witte roos.

prijsuitreiking 1500mOp naar het hotel en even lekker douchen. Daarna het centrum in voor een welverdiende gouden maaltijd. Dag 1 is meer dan voldaan verlopen, nu goed slapen voor dag 2.

14Jun15;     Ik werd op tijd door m’n wekker, wakker gemaakt voor het ontbijt. Was een  gezellig met nog meer atleten aan tafel, voelde als een familie. Mijn 5000m was pas om 17.50 uur en alle tijd voor een fietstocht.

zeelandbrugEven de Zeelandbrug over, bijzonder met al dat water om je heen, een 5 km lange brug is een eind. Na 30 km trappen waren we terug in het mooie centrum van Zierikzee, even een bakkie  gedronken, Koos kon de Zeeuwse bolus niet weerstaan.

zierekzeeDaarna naar de baan waar het weer gezellig druk was. Behalve atleet was ik ook aanwezig als coach en als lid van het platform Master atletiek.

CoachMet al deze functies vliegt de dag en voor je het weet moet je je gaan focussen op je eigen race. Kleding aan schoenen uitkiezen om mee in te gaan lopen. Op dat moment kreeg ik een beetje kriebels. De benen voelde niet helemaal soepel maar met 4 km inlopen probeerde ik ze in de juiste conditie te krijgen. Versnellingen voelde heel goed. Ik had gedurende de dag heel veel water gedronken ( de zon is m’n vriend en ging er echt niet uit) nu bleef ik de WC opzoeken. Tijd voor de wedstrijdschoentjes en de callroom. Grote groep zenuwachtige vrouwen :-). Met z’n alle naar het startgebied, kleding in het mandje en werden opgeroepen voor de opstelling.

Start 5000mWerd ik op de tweede rij gezet achter veel oudere en langzame dames, niet handig. Het startschot viel en kwam meteen in de verdrukking. Moest over, langs een tussen de langzamere dames door om aansluiting met de kopgroep te vinden. Na 200 meter liep ik in de goede positie.

300m 5kmMijn horloge had ik ingesteld op elke 90 sec bibberen, goed voor 18.45 als eindtijd. De eerste rondes was ik een stukje verder dan de 400m bibber maar na de vijfde ronde moest ik steeds iets inleveren. Na 3 km ervaarde ik het lopen als zwaar en steeds leverde ik ietsje in. Ach dat probeer ik de laatste ronde wel weer goed te maken.

4km 5km De laatste km, ik had het benauwd en het zweet gutste van m’n lijf. Met nog 2 rondes te gaan voelde de benen zwaar maar bleef op m’n 90sec horloge bibber lopen. De bel voor de laatste ronde, ik wilde aanzetten maar het lijf weigerde die dienst en moest  in hetzelfde tempo blijven lopen. Dan wordt je boos op je benen en je kopie knokt door, eens kijken wie het sterkste is.

Finish 5 km18.54, oei dat viel een beetje tegen maar ik was gefinished en had goud met ruime voorsprong gehaald. Ik was niet de enige die kapot was, dat doet toch goed. Schoenen wissel en goed uitlopen, maakte nog 5 km en werd weer langzaam mens. De prijsuitreiking en van een klein manneke kreeg ik m’n 45e gouden medaille omgehangen.

Prijsuitreiking 5000m Mooie witte roos erbij, t plaatje was compleet en het voelde goed. Daarna al het zout afgespoeld, mensen dag gezegd, auto opgehaald en de terugreis kon beginnen. Om 21 uur stapte we de deur binnen, nu nog eten. Het werd een makkelijke maaltijd, wat had ik wel verdiend.  Het was een top weekend.  Masters van Nederland, doe volgend jaar mee en proef die sfeer, die familiare band van alle master atleten. De baan is voor wegatleten niet het makkelijkst te lopen onderdeel maar probeer en je krijgt er veel voor terug 🎶🎶🎶🎶

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s