30°C, omloop ter Heijde met onweer ?????

Zondag in den Haag mocht ik knallen, lukte niet helemaal doordat ik te hard wilde knallen en na 5 km nieuw ritme moest zoeken. Vijf dagen later kon ik in de herkansing maar daar ben ik niet zo van. Dat was den Haag, vrijdagavond, ter Heijde als tempoduur. Voor de OphorstRunners was er geen training donderdag, een wedstrijd was goed voor ze en 90% van de atleten zou komen. Was het niet een tropische dag in Nederland. s’Morgens in de trein leek iedereen vrij te hebben genomen en ja hoor rond 11 uur stonden er files naar het strand. Helaas dreigde het onweer en rond 18.30 uur zou het losbarsten. Het zag op buienradar rood, dat is heftig. De een na de ander Appte af terwijl ik naar de lucht boven zee keek, zag er niet slecht uit. De organisatie zal wel afblazen als het niet verantwoord is, eerst maar eens erheen. Beetje druppels, lekkere temperatuur en weinig wind, voelde super. Inschrijven en 2 atleten succes wensen bij de start van de 5 km. Ondertussen met 1 atleet in gaan lopen en aanmoedigen. Het was best druk, 400 atleten aan de start, geen onweer en heel klein beetje regen. Wij weg om 20.15 uur. Mijn voorgenomen plan moest ik goed uitvoeren. De eerste kilometer is altijd wat sneller, nu ook 3.53. Daarna in het juiste ritme verder. 2km-1Rond 2 km de dubbele duinen beklimmen bij het Schelpenpad, denk je dat je er bent, nee hoor er ligt er gewoon nog eentje achter. Liep ontspannen en klom ontspannen.

2km-2Gewoon lekker mijn eigen race. Na  vier km kon je even heel hard het duin af rennen, km tijd ging ook lekker hard. 19.55 passeerde ik het 5 km punt, goed gevoel voor tempo:-).  De tweede ronde moest in eenzelfde tempo genomen worden. Ik merkte dat veel atleten te hard waren gestart in een best benauwde atmosfeer. Ik was al heel ontspannen gestart en kon nu in alle ontspanning in gaan halen.

7 km-1 7 kmDat waren heel veel atleten, ik liep al lekker maar met zoveel mensen inhalen, ging ik alleen maar lekkerder lopen.

7 km tijdcheckNog een maal het duin af rennen, paar nare bochten door de straatje van “de Heij”.  Een lekkere klim om het kanon heen en dan de finish. 39.34 was een hele mooie tijd voor vandaag ook al had het 40 minuten moeten zijn. De ontspanning en het gemak zeiden mij dat het goed was 🙂  Werd 1e V45+ en 2e overall, netjes toch? Gauw een t-shirt aan gedaan, werd beetje fris. Ging nog een rondje om, rustig uitlopen. de muggen hadden me tijdens de wedstrijd al geplaagd maar nu werd het een ware invasie, ik zat onder de  muggen maar kreeg niet een prikje van ze.

landschapDirect na het uitlopen naar de prijsuitreiking, had het nog erg warm en bleef in mijn hempje lopen, zo het podium op. Een prachtige groenten/fruit doos van ” Boer Goed ” en een mooie bos bloemen. Dan weet je dat dit alles mee naar huis genomen moet worden. Ik had een tas bij me die al redelijk groot was. Het kon erin maar de laatste km’s op de fiets voelde ik de aardappels en bloemkool behoorlijk in mijn rugspieren prikken. Thuis gekomen, de deur open  en  daarna de verlossing, de tas mocht van de rug, zalig en wat voelde ik me vrij. Het was een fijne avond  en je ziet, buienradar is een idicatie, de natuur doet toch zijn eigen ding. Ik stond na afloop met een man van de organisatie te praten, echt een man van de zee. Hij vertelde mij dat voor de langste dag is het de zee die het onweer tegenhoudt. Ook dit keer was dat helemaal waar. Wij hadden gedurende de avond een strook lucht boven ons die vrij was van onweer. Geluk voor de organisatie en ons atleten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s