Na een aantal jaar terug bij de Royal Ten

Op de een of andere manier kwam de Royal Ten elk jaar slecht uit en liet ik hem voor wat hij was. Dit jaar wilde ik me inschrijven, de inschrijving was reeds gesloten. Ik was heel blij met de organistatie die positief reageerde op mijn mailtje, ik kreeg als nog een startnummer. Zondagmorgen alles op het gemak, de start is pas om 14.30 uur. Lekker laat ontbijten, kwam goed uit want het Indische etentje in Rotterdam zaterdagavond was nog niet “op”. Na het ontbijt moest mijn konijn eraan geloven, arm beest. Hij heeft berg en ik had hem zaterdag met olie behandelt, Een dag later zag hij eruit alsof er een hele fles olie in zn vacht zat. Heb hem goed gewassen met shampo, hij vond het heerlijk. Fohn erop en op tijd zat hij weer te glimmen in zn hok. Voldaan na deze wasbeurt stapte ik op de fiets, 13 km in de regen naar de start nabij het Haagse bos. Nummer ophalen, omkleden en in gaan lopen met Patrick en Marlies. 3,5 km later waren we terug en Ik was doorweekt, de vuur doop  hebben we alvast gehad. Wedstrijdkleding aan, deze was gelukkig nog droog en naar de startstreep. Even mn chip checken, had een gele (eigen)  en een groene (organisatie) chip , beide piepte, daar hoefde ik me geen zorgen om te maken. Start leek eng maar ging wonderbaarlijk goed, geen gedrang. Even een paar vervelende bochten, daarna gingen we in een lange rechte lijn de Bezuidenhoutse weg af. Jeetje mn tempo lag heel hoog maar kon. wilde  hem niet temperen. Bos 15 km in 19.11 was inderdaad een beetje veel van het goede. Bij de drinkpost moest ik even een time-out nemen, even drinken met stop. Daarna proberen om het goede ritme voor vandaag wel te kunnen  pakken.

bos Bos 1 bos 3Eenmaal in het bos was het nog een beetje zoeken maar na de 6e km was het ritme er. Het voelde lekker en genoot van het mooie jonge groen in het bos. De klinkertjes waren mega glad door de regen die maar bleef vallen. Ik ging  gelukkig maar een beetje glibberen.  Er volgde 1 km met kleine losse zanderige steentjes in het bos, dat is mijn parcourtje.  Aan het einde van het bos nog een paar vervelende bochten maar de strijd was weer daar.

finish in zichtIk kwam de hoek om en zag de finish maar waar was de klok…….. In eens zag ik 38, kon niet lezen wat erachter stond. In ene zag ik een 5 en toen 39, auw, dat had ik niet willen zien. Helaas en het werd 39.06 als eindtijd. De time-out was hier de oorzaak van maar ik had hem echt nodig dus niet mekkeren nu 🙂 Werd 2e V45+ achter Silke (die is veel te sterk voor mij) en 3e voor het Haags Kampioenschap. Wat een prijzen mocht ik in ontvangst nemen zeg. Daarna goed uit gaan lopen, de benen hadden het nodig, ik denk door het glibberen op de klinkertjes en……..    uitlopen is gewoon lekker. Droge kleding aan en regenjas want ik had nog 13 km tegen wind en regen voor de boeg. Ook daar genoot ik van. Royal Ten,  fijn dat ik er dit jaar weer bij kon zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s