Een NK voor goud of tijd?

Het NK halve marathon is dit jaar in Leiden. Ik werk al 18 jaar in leiden,  het voelt een beetje als mijn stad. De trainingen en test wedstrijden liepen lekker richting 17Mei, D-day. Vanmorgen om 7 uur ging de wekker, is toch geen tijd voor de zondag, Koos vond het op werken lijken 🙂  Ook hij ging eruit en vroeg aan het ontbijt. Te snel was het tijd en moesten haasten om op de afgesproken tijd in Wateringen te zijn.Je kent het wel, zitten de stoplichten tegen, een bus voor je die 30km/uur rijdt. Je komt vanzelf op de plaats van bestemming en Marlies opgepikt, door naar Leiden. Parkeerplekje en een wandeling van 1,5 km voor de boeg, ik zag het als inlopen. Startnummer ophalen viel niet helemaal mee maar uiteindelijk in de tent van de helpdesk gevonden. Nu was het zaak om snel om te kleden, tas af te geven en in te gaan lopen. Lekker over de kinderhoofdjes rond de Pieterskerk. Na 2 km vond ik het voldoende en stelde me op in het startvak. Water gedronken, het kon nl best wel eens warm worden. Start was heel goed, ik koos als enige de linkerzijde en liep als een soort koningin door de straat. Snel voegde de wegen zich weer samen, als iets van een colonne  liepen we Oostwaarts. Mooie gladde wegen, wind in de rug zoeken naar mijn goede tempo.

1 kmRond de 4.04 min/km als streeftijd. Ging heel mooi maar het was ook super lopen, lange gladde wegen met een vleugje mestgier op de weilanden. Vrolijke koeien in de wei en met  her en der een groep mensen in het dorp welke je passeerde. Bij de meubelboulevard in Leiderdorp begonnen de bochten toe te nemen. Mijn tijd ging een beetje de negatieve kant uit, bale. Nu is Leiden een oude stad met heel veel klinkerwegen. laten ze deze wegen nu allemaal in het parcours verstopt te hebben. Bij de eerste klinkers kijk je uit naar het einde van de straat. Helaas de volgende straat met precies dezelfde bestrating. De km tijden vlogen achteruit en ik besloot de stoep te pakken. Het arme publiek zag ineens de atleet achter zich ipv voor zich. Het was behelpen voor mij, stoep op en af, de stoep was weg en kwam weer terug. De tegels liepen veel beter maar op deze manier was de ontspanning ver te zoeken. Het gekke  was dat de benen en de ademhaling goed waren. Rond 19 km liep ik weer km’s in 4.03, (asfaltweg) dat zat wel goed. Dan is daar vd Werf, mijn lunchroom :-), pakken we de Morssingel even mee en daarna over de hoge brug naar de finish. Het publiek was te gek in deze straat

finishZag de klok op 20 km met 1.20.15???? loop ik zo hard. Bij de finish zag ik ineens 1.26 staan en baalde,  van die 20 km klok, deze had gewoon verkeerde tijd aangegeven en mij super blij gemaakt.

Finish uitgeknipt meerIn 1.26.45 over de finish met goud achter mijn naam. Doorgelopen naar de Garenmarkt waar de prijsuitreiking was. Ik werd naar voren geroepen en met goud bekleed, goud nummer 43 om mijn nek :-).

PrijsuitreikingHet was goed geregeld alleen de bloemen waren ze jammer genoeg vergeten, die horen er gewoon bij. Daarna nog een stukje uitlopen, mijn knieën deden gewoon zeer en waren blij even gesmeerd te worden. Het laatste stuk naar de auto ook hardlopend gedaan. Kon ik alvast in de rij gaan staan voor parkeerkaart betaling. Eer Koos er was kon hij de kaart pakken en betalen. Daarna Leiden uit proberen te komen maar we waren niet de enige. Na een klein uur waren we weer thuis. Het goud heb ik, de tijd had ik graag sneller gezien want ging eigenlijk uit van een verbetering van het Nederlands Record. Zo zie je maar, ik ben geen robot maar gewoon een mens 🙂

Saampjes

2 gedachten over “Een NK voor goud of tijd?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s