Het ging me voor de wind in winderig Papendrecht

Het was een beetje zoeken naar een verantwoorde 10 km wedstrijd. Delft is altijd heel gezellig op Hemelvaartsdag, komt alleen  slecht uit dit keer, ivm het NK halve marathon de zondag erna.  Laat Papendrecht nu de week voor het NK gelopen worden, leuke wedstrijd met een goede organisatie, gaan we die toch doen.  Lekkere late wedstrijd en kon nog wat doen op zaterdagmorgen. Op het gemak eten, omkleden. De autorit begon om 13.20 uur en met een beetje file toch op tijd op de parkeerplaats. Startnummer ophalen, Ton zag ik ook aankomen, even laten konden we samen in gaan lopen. Tijd genoeg en liepen 3,5 km warm. Versnellingen, oefeningen, halve liter water en ik was er klaar voor.  Met 1 minuut stilte voor de start, ivm het overlijden van een clublid, werden we om 15.01 uur weggeschoten. Lekker op de zachte baan gingen we van start of het me  geen moeite koste. Zag mn hartstlag later terug en deze was ook mega laag, net 100. Was ik even  ontspannen en in vorm 🙂 .  Maar ach, de wedstrijd was pas begonnen, de wind pakte me vast en wilde me naar achteren blazen, terwijl ik vooruit wilde. Groepje mannen kunnen vinden en ging lekker “hangen”.  De 1e km in 3.39, wouw dat is hard. Het was heel raar maar het voelde alsof ik door de wind heen kon glijden,  het was geen blokkade. Bocht om en met een heerlijke grote groep liepen we naar het centrum, niet om boodschappen te doen maar zo snel mogelijk het centrum weer uit te lopen.

1 kmEen dijk van een dijk was daar. Met kleine pas omhoog, oei wat had ik het warm.  Draaide weer naar links, nu was de wind in de rug, lekkerrrrrrr. Eenmaal langs de Merwede kreeg ik goede verkoelingvan de harde wind op mn rug, zalig. De 5 km liep ik in 19.05, ging rekenen en kwam op een spetterende eindtijd. Eerst de volgende 5 km maar  even lopen, dan was de eindsom daar. Het was veel draaien en springen, met best veel aanmoedigingen van mensen langs de kant. Bij 8 km denderde ik de dijk af, moeite de benen bij te houden maar het ging goed. Nu nog even 2 km de wind vol tegen en moest knokken. Lekker achter de rug van een man, of ernaast en de laatste 500 meter er voorbij. Voelde zoveel kracht in mn benen en moest nog even een stukje knallen. De laatse 200 meter op de baan. Rens kreeg me in de gaten en riep me met veel enthousiasme om. Eindtijd 38.30, jeetje een vet Nederlands record, 21 seconden eraf. Helaas geen gecertificeerd parcours. De tijd staat en ik voelde met zo sterk, dat is eigenlijk veel meer waard. Even nakletsen en na een droog shirt aangedaan te hebben, uit gaan lopen. 2 km met Ton en 2 km met Petra. Lekkere douche en schoon het podium op.

Prijsuitreiking 600Was erg verrast want kreeg ook prijs omdat ik het parcours record aangescherpt had. Met een goed  en voldaan gevoel  naar de auto. Daar kwam ik de eerste 15 minuten niet weg door de  vele  Whatt’s Apps. Maar ik ben thuis gekomen. Mooie wedstrijd op deze toch al mooie feestelijke dag. (35 jaar getrouwd) Na afloop 600

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s