Test voor NK halve marathon op een prachtig parcours

Lekker kunnen trainen de afgelopen weken. Er gebeuren veel leuke dingen, geeft veel organisatie in de hersenpan en deze maakt overuren. Hardlopen brengt de rommelige hersenen weer op orde :-). Als test, 3 weken voor het NK, paste deze wedstrijd heel goed in het schema. Vroeg het bed uit, ontbijten en de beesten eten geven. Nu liet mijn grote vriend de eend mij  vreselijk lachen.

Mn vriend de eend Vandaag mocht hij een keer brood en gaf hem een hele boterham. Neemt hem in zijn bek en gaat aan de wandel, stap op de boterham en valt voorover op de grond. Tot drie maal toe maakte hij deze fout en ik kwam niet meer bij, wat een lol. Vrolijk begin van de dag. In de Auto naar Noordwijkerhout, verliep soepel en ik kon me snel inschrijven, omkleden en met Marlies in gaan lopen. De pollenallergie speelde me parten, getver maar dacht aan de zee waar we vlak langs zouden lopen, moet  het daar dan maar beter gaan. Het was perfect loop weer, 12 gr, vochtig en weinig wind uit het noorden. Goede start, iets sneller dan ik wilde maar dat is normaal. De tweede km was een juiste 4.05. De atleten om me heen waren duidelijk tempo aan het zoeken, me voorbij en ik weer inhalen, leuk spelletje.

2,5 kmDaar was de klim op 4,5 km. Kleine pasjes omhoog om niet helemaal zuur boven te komen, lukte goed. De man naast me was gesloopt en hijgde zich rot. Toch bleef hij bij me en al snel liep hij lekker te kletsen. Ik deed mee tot ik in ene km tijden van 4.20 zag, mond houden en doorgaan.

2,5 km-1Over schelpenpaden, heerlijk vind ik dat, een zijn met de natuur. De km tijden werden sneller, dat stemde me tevreden. Op 10 km was er een lusje van 500 meter en de atleet bij me vroeg een zakdoek aan een toeschouwer. Deze wilde hem aan hem geven toen we weer terug kwamen. Het was een mooie katoenen zakdoek maar gewassen zei de toeschoewer. De atleet naast me zei, laat maar zitten want ik moet de bosjes in…….. zonde van de zakdoek. Het was een meelevende toeschouwer want even later fietste hij naast hem en gaf hem een papieren zakdoek, Iemand langs de kant had wel een papieren versie. Daarna heb ik de atleet niet meer gezien.

20,7 kmLangzaam liep de weg naar beneden, richting de bollenvelden. Na de dertiende km  veranderde mijn inzet. Ik had bij het 500 meter lusje gezien dat er een vrouw niet ver achter me zat.  Ingehaald worden was iets wat ik echt niet wilde en het wedstrijd beestje kwam los. Krachtige passen en nog vol energie vervolgde ik mijn weg. Moesten onder de weg door en in deze tunnel waren een paar jongen die leuk wilde doen met hun brommers. reden op en neer, het geluid galmde als een gek en ik kreeg het idee dat ze me overhoop wilde rijden.

20,9 kmBlij onder de weg vandaan te zijn, rust. Helaas had het veld nog geen bloeiende hyacinten, de natuur is echt later door de kou. De narcissen keken me aan, geuren helaas niet zo lekker. Bocht naar rechts, het kanaal en grote velden vol gekleurde tulpen, prachtig. Liep steeds makkelijker en genoot.

20,95 km20 km en zag 1.22.37 staan, wauw dat is best snel en het Nederlands Record zou mogelijk moeten zijn, maar dan wel, gas erop. Marlies zag ik ook dichterbij komen en dan gaan de benen bijna vanzelf. Inhalen ging niet meer, dichter en dichterbij wel. Slecht 6 seconden van het NR vandaan. Super tevreden over de finish in 1.26.25.

NapratenVoelde zo goed, ook het uitlopen ging nog heel soepel. We kwamen van het uitlopen terug en kon  meteen het podium op, nummer  drie stond er al en kon zo aanschuiven.

prijsuitreikingMooie bloemen, mooi applaus. Daarna een heerlijke douche om het zout van mijn lijf af te spoelen. Fris gewassen met Koos op weg naar de auto. M aar eerst heb ik Koos als fotograaf tussen de tulpen weten te zetten en zelf eens een foto van hem gemaakt. Zo mooi al die rode bloemen 🙂

Koos in de Tulpen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s