Een halve marathon, heerlijk over eigen grondgebied

Heb dit jaar al redelijk wat halve marathons gelopen, lekkere afstand. Vandaag werd het mijn eigen Westland waar ik doorheen mocht gaan rennen, in wedstrijd verband. In de motregen fietste ik naar Naaldwijk, op mijn rug een tas vol kleding. Ik wist echt niet wat aan te doen, neem je van elk iets mee om na het inlopen de keuze te maken. De groep was compleet en we wurmde ons de sporthal uit. Even een ronde inlopen om soepele benen te krijgen. Wauw, ik had het al snel warm en eenmaal bij de sporthal was de kledingkeuze gemaakt. Korte broek en singlet. Nu moest ik best voortmaken, kleding wisselen, daar gaat best wat tijd inzitten. Nummer opspelden, plastic jasje aan, om me warm te houden. Naar de start maar deed nog even een Dixie aan. Wat een rij en een deur bleef maar dicht. Zou er iemand knock out gegaan zijn?  Op de deur kloppen, geen antwoord, vragen, geen antwoord, toen met mijn nagel, net als vroeger :-), de deur open gemaakt, leeg, gelukkig. Kon gebruik maken van een schone Dixie. Daarna naar de start, had nog 5 minuten. Plastic uit, oplopen en ineens weg……. daar ging ik met vele om mij heen. De 1e km ging beetje te hard 3.56, 4.05 weer gekozen voor vandaag, speelde haas voor Rene. De volgende km’s gingen heel mooi op tijd. Ontzettend veel mensen die mijn naam riepen vanaf  de zijkant, gaaf hoor.

3kmGrote achterweg en vol de wind tegen, zo dat is even anders. Toch wist ik het tempo vast te houden.

7kmOp de Rijnsburgerweg zag ik 17 km staan, ja die is voor de 2e ronde, nu was het bordje 6km waar we op moesten letten. De splitsing 10 km en halve, wie bleef er bij mij lopen.

11.1kmIn ieder geval Rene, hoewel hij het flink zwaar kreeg. Ik vervolgde mijn tempo en keek wel wie erbij bleef. Ook hier weer veel aanmoedigingen en hoefde niet net als in 2014, op 7 km te stoppen. Toen dacht ik dat ik dood ging, pollen in de lucht. Nu geen pollen maar een heldere lucht met veel zuurstof. De WOS was me wel aan het flimen, geen gekke dingen dit keer mannen 🙂

wos10 km in 40.50, top. Ja en dan komt de storm tegen je gewaaid en het tempo ging zakken. Het is niet anders en bleef genieten. De hekken op het parcours op de zwarte dijk waaide om.

11kmOp de Meloenlaan was het echt bikkelen, vlak bij de zee stormt het altijd harder. Daarna draaien en keren, dat was lekker. Daar was 17 km weer, nu wel echt. Het laatste lange eind voelde ik de km’s wel een beetje. Liep met een man die op een PR uit was. Vertelde hem dat hij dat makkelijk ging halen en liepen zo richting de finish.

20km,Even wat klinkertjes, de politie zette de sirene aan, melding voor de 1e vrouw, wauw. Met groot gejuich werd ik binnen gehaald. 1.27.17. Minuutje langzamer dan ik wilde maar gaf de storm de schuld. Radio, TV, Krant, alles kwam op mij af. Was blij  met Koos daar, hij had een broek en jasje voor mij, snel aandoen en zo bleef ik warm.

prijsuitreikingHuldiging voor de eerste drie vrouwen met mooie bloemen. Naar de sporthal, droge kleding aan en daarna even uitlopen. Auw, dat viel niet helemaal mee maar toch goed om even te doen. Ik kreeg daarna 10 minuten om te douchen, dan zou de echte prijsuitreiking zijn. Werd erg verwend, 1e overall, 1e V45 en 1e van het halve marathon circuit. Met 2 bossen bloemen, gaf er 1 aan Erwin, bak groenten, tas, hoe kom je thuis?  Een vrouw die bij mij in de buurt woont zag mij stuntelen, ze was aan de overkant vd Pijl op visite. Kwam naar buiten en bood aan om alles met haar auto mee te nemen en bij mij thuis af te leveren. Ben zo blij met lieve mensen en mijn dank was groot. Kon ik zonder te stunten naar huis fietsen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s