NK 10 km in Schoorl, wordt hij wel, wordt hij het niet?????????

NK cross ging als een komeet zo goed. Op dinsdag kreeg ik een pijnscheut in mn linker rugspier en op zondag stond ik geblokkeerd, mijn rug was als een plank. Jeetje wat heb ik nu weer en dacht het gaat wel over. Het werd iets minder maar draaien en lopen ging niet van harte. Woensdag fysio gebeld, kon meteen komen. Die fysio van mij heeft gouden handen, behandelde mij om de dag. Moest na 1 week 30 minuten lopen van hem, viel niet tegen. Behandelen en lopen, elke dag een stukje beter. Vrijdag kreeg ik groen licht, het NK kon ik zonder risico lopen. Zondagmorgen bij het wakker worden, voelde het goed en mocht ik ook van mezelf gaan lopen. Fiets achterop de auto en met Koos naar Bergen. Vandaar met de fiets naar Schoorl. Prachtige tocht en zoveel relaxter dan de bus of dichtbij een parkeerplek te moeten zoeken. Nummer had ik al, opspelden en in gaan lopen. Had het zwaar, vond het veel te warm met al die kleding aan. Werd wel goed warm zo :-).  Nu de echte kleding keuze maken, korte broek en singlet, meer dan genoeg. Naar de start, was iets te relaxte vandaag en stond op de 20e rij geloof ik. Startschot en het duurde 15 seconden eer ik over de start mat was. Daarna sprong ik als een gazelle tussen alle atleten door, schoot maar mondjesmaat op.

2 kmIneens was er de ruimte en ik kwam in een lekker ritme. Liep heel ontspannen maar wel de focus op mijn gouden medaille. Bij een keerpunt rond de berenkuil probeerde ik een V55+ te ontdekken, zag niemand en voelde dat het goed zat. Ook met mijn rug, deze deed zo goed mee.

2,1 kmGrote open vlakte, lekkere wind tegen. Met de mannen om me heen maakte we er een sociale loop van, ieder een stukje kopwerk. De hoogte verschillen moet je zelf doen, ging eigenlijk ook soepel naar boven. 8 km punt, de speaker in de verte, nog maar een stukje. Veel publiek, doet altijd goed, mooie opmerkingen kreeg ik te horen, een genot.

9.5 kmBocht naar links en de duinen achter me laten, naar beneden denderen.

9,6 kmFrans, de speaker had me in de gaten en had mooie woorden voor mijn volgende gouden medaille, ook de speaker bij de finish dikte het nog een beetje aan, gaaf. Heel voldaan met het 42e gouden resultaat stopte de tijd in 39.34, voor vandaag hard genoeg :-).  Marlies zilver en goede race gelopen. Fa, Petra en allemaal even gesproken. Daarna op zoek naar Koos, daar was hij, de wedstrijd doornemend naar de kleedkamer gelopen. Omkleden en even lekker uitlopen. Daarna de prijsuitreiking, ze maken er in Schoorl een mooi feest van.

Mijn prijsMocht snel het podium op, mijn gouden medaille, de bloemen en toen iedereen op het podium stond, alle NK winnaars, werd het Wilhelmus gespeeld, blijf daar kippenvel van krijgen, zo mooi, zo tastbaar met goud om je nek. Daarna met de fiets terug naar Bergen. We hadden best trek in een stevige maaltijd. Prompt fietste we langs een Italiaan en zijn afgestapt. Korte tijd later  genoten van een heerlijke Italiaanse maaltijd. De smaakt na zo’n dag. Daarna in de beste donkere omgeving de auto opgezocht, we wisten het nog waar hij stond. Fietsen erop en daarna  vervolgde we de reis naar het Westland. Het was een mooi dagje uit met een super goed gevoel.

alle winnaars

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s