Silvestercross 2014, mag er weer bij zijn

Tegen iedereen zeg ik het, de mooiste cross van Nederland en de afsluiting voor 2014. Had wat pech deze week met dubbel klappen van mijn enkel in de sneeuw, gaat het wel lukken om mee te lopen de 31e. Training gegeven op dinsdag en het voelde best oke. Woensdag om 11.20 uur in de auto naar Soest, voelt als ons oud  jaars uitje. In Soest aangekomen voel je de ontspannen en vriendelijke sfeer die deze cross heeft. Start nummers ophalen en op een singlet spelden. Ik had het nog niet echt warm, mij kennende weet ik dat dit echt voldoende is tijdens de wedstrijd. In de tent mijn tas neergezet, Koos dag gezegd, die gaat heerlijk op pad om mooie foto’s te schieten. Ik inlopen, rondje  parcours, deze lag er goed bij. Boomwortels wit gemaakt, zand op de meest vervelende stukken, top. Met  15 minuten voor de start moest ik nog wisselen van outfit en schoenen. Beetje krap en zeker als je nog lekker staat te kletsen met Fa. Korte broek, singlet, laagje vet en handschoenen, wedstrijd schoentjes en hup naar de start. Twee minuten later mochten we los. De start is altijd vreselijk voor mij, iedereen stuift als een bezetene weg en ik heb het idee dat het zand mij vasthoud :-). Eenmaal in het bos kom ik los en ga helemaal uit mijn dak.

Ronde 1De kleine heuveltjes, scherpe bochten zijn mijn ding. Vele atleten haal ik in en dat geeft een goed gevoel. Na 2 km komt het zand weer. Dit  is zwaar maar lekker zwaar in tegenstelling tot een start in het zand. Werd ingehaald maar in het bos haalde ik iedereen weer terug.

ronde 2Nathalie kwam mij halverwege voorbij, zo die liep sterk en probeerde bij haar te blijven. Stapte daar twee maal achter elkaar op een, voor mij , onzichtbare boomwortel. Klapte eerst de enkel rechts en toen met links flink dubbel. De EHBO stond daar en wilde me opvangen, ik ging door :-).ronde 2-2 De zandheuvel was gelukkig raakte ik dit keer niet veel achterop en eenmaal in het bos, de laatste ronde,  kon ik Nathalie weer inhalen.  De room was er bij haar geloof ik af en ik, lange afstandsloopster, kan het tempo goed vasthouden, natuurlijk  vond ik het ook best zwaar maar tempo bleef gewoon goed. Naar de finishLaatste bocht naar het zand en de finish. Frans was heel enthousiast toen ik als 3e V master op de finish afkwam stieren, eerste V55+ en meer dan tevreden. perfecte race vol kracht en uithoudingsvermogen. Snel wat kleding aan en dan de prijsuitreiking op het podium. Prachtige bos tulpen kreeg ik.

Interview radioEven kwam er een man van de radio voor een verslag, altijd leuk en heb hem te woord gestaan Na de prijsuitreiking even goed uitge lopen want de verzwikte enkel was nu best stijf. De 3 km uitlopen vielen niet tegen en deden me goed. Koos opgezocht en heel tevreden over mijn optreden in 2014 liepen we naar de auto. Soest  je bent het voor ons op oudjaarsdag. PRIJSUITREIKING

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s