Kerstcross in de grootste zandbak van Nederland

Tweede kerstdag is altijd een dag vol afwisseling. Je springt je bedje uit en eet een ontbijtje. Er is nog wat tijd over voor een huishoudelijk klusje. Dan is het tijd om op de fiets te stappen en naar den Haag te fietsen, Haag atletiek wel te verstaan. Inschrijven voor de traditionele kerstcross.  Het is voor mij altijd een goede training, soort fartlek. Inlopen via alle  onverharde paden naar het grasveld waar de start is. Koos had mijn nieuwe horloge mee genomen, was hem vergeten, zit nog niet in mijn systeem 🙂 Een heerlijke start is hier altijd, ongedwongen en veel plezier onder de atleten. Even goed opletten want het gras heeft heel vele kuilen en hobbels. Het ging goed en al snel was het zand onder mijn voeten. Stukje dalen en had het lef om mij naar beneden te laten vallen. Daarna mag je gaan klimmen en proberen de voeten in een stap van je voorganger te zetten.

startDat lukte soms. Toch voelde ik me sterk en bewoog me makkelijk voort door het losse zand. Stukje asfalt is dan gewoon vreemd maar maakte even veel snelheid hier.

klimmen Er zat een vrouw achter me, hoorde ik door de aanmoedigingen. Wist echt niet wie dat was, en deed er alles aan om haar voor te blijven. De eerste ronde ging in exact 11 minuten.

ronde 1 op het duin De tweede ronde wilde ik toch wel een gaatje met de dame slaan en versnelde iets. Hoorde haar in het zachte zand steunen en mopperen, goed zo dacht ik, dit gaat ze niet nog een ronde trekken.

van het duinDeze ronde ging in 10.43 en er was een gaatje. Ronde 3 ging  in, meer en meer voetstappen in het zand maken het zwaarder. Jeetje waarom voelde die  benen van mij zo sterk aan? komt dat door de 10 dagen rust die ik gehad hebt?  Zou heel goed kunnen. Genoot ervan en gebruikte deze kracht goed.

ronde 3De dame hoorde ik niet meer en ging nu de strijd aan met de mannen.

naar finishDe laatste 100 meter nog een sprint aangegaan met de man die steeds bij me gelopen had, verloor nipt van hem. 32.58 was de eindtijd, dat is 2 hele minuten sneller dan in 2013, good feeling.

uitlegEven napraten met oa de vrouw die steeds op mijn hielen zat. Nog was tips gegeven.

parcoursDaarna uitgelopen over 3,5 km om zo morgen soepele benen te hebben. Na afloop een bakkie in de kantine. was erg leuk om met oude trainingsmaatjes een beetje bij te kletsten. Na de koffie op de fiets naar huis. Klaar voor de bereiding van het tweede kerstdiner, de kinderen komen vandaag eten en die wil je ook verwennen. Veel extra energie opgedaan in het zand van den Haag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s