OphorstRunners trainingsweekend 2014

Vrijdag 03okt14;

Een jaar is voorbij, het trainingsweekend staat alweer voor de deur. In mei begonnen met de organisatie, een groot huis  kan je beter op tijd reserveren. Dit jaar voor de Veluwe gekozen, mooie omgeving om te trainen. De laatste weken alle trainingen in kaart gebracht en de zaterdag surprise besproken. Het te koken diner uitgezocht en proef draaien voor Koos,  hij vond het super lekker. Dan is het vrijdag en goed dat ik een vrije dag genomen had. Alles wat te doen in het weekend moet nu op een dag gebeuren. Huis, tuin, dieren en boodschappen, alles verdiend aandacht. Lunch om 13 uur, 13.45 uur wegrijden, het  lukte. Sabina ophalen en door naar Voorthuizen. Melden ons bij de verkeerde receptie, de Boshoek was 2 campings verder. In de auto 200 meter oostwaarts,mijn achternaam was bij deze receptie bekend. Twee huisjes met een weggebroken tussenmuur. Gaaf als je binnenkomt, net of er een spiegel in de midden hing.  Zag er goed uit en alles gelijkvloers. Slaapkamer uitzoeken en installeren. De een na de andere atleet druppelde binnen. Bakkie doen maar de boodschappen moesten gehaald worden. Sabina en ik naar de supermarkt en flink ingeslagen.  Rond 19.00 uur aan tafel, het werd een gezellig en lekker diner, aan tafel  werd het eten, ieder voor zich, klaargemaakt.

TaartVerjaardag van Spas gevierd met veel taart, kaarsjes en slingers, was gaf. Rond 0.00 uur onder de douche gesprongen en mijn mandje in, was een drukke dag geweest.

Zaterdag 04okt14;

Om 8.15 uur uit bed en ontbijten, gezellig aan een grote vierkante tafel. Een atleet hebben we wakker moeten schudden, deze lag te lekker in zijn bedje. Om 10 uur naar buiten voor de eerste training. Rustig inlopen (ik op de fiets)  naar het bos, daar heb ik ze 20 minuten laten rennen over een ronde van 1.4 km. Ik fietste tegen de draad in, op een mooi plekje op mijn kont  op de grond gaan zitten, fototoestel in de aanslag om van ieder  een mooie foto te schieten.

Zaterdagmorgen heuvel Zaterdag training

Na 90 minuten waren de atleten thuis, ik moest even naar het dorp, had de poelier en bakker  nodig voor de laatste ingrediënten. Thuis lunchen, om exact  om 13.15 uur in de auto te zitten voor de surpise. In Garderen aangekomen, de Veluwe express binnen. Daar stonden de mountain bikes klaar

. Start mountainbikeVoor 3 uur werden we met GPS op de Veluwe losgelaten. Zalig om te scheuren over de Veluwe.

mountainbike met SpasBlubber mountainbikeDit ging gepaard met een hoop plezier. De mannen werden steeds baldadiger en de meest gewaagde paden werden gekozen. Om 16.30 uur was ik er klaar mee, de benen vonden het genoeg, de fieten terug gebracht. Laat dit nu naast een overheerlijke IJssalon zitten, even ijsje halen, in de zon op  het  muurtje werd er genoten van deze heerlijkheid. Naar huis en ik kon beginnen met het Haute cuisine gerecht. Mijn  (Jim zn)  koksbuis aan, schort erover en koksmuts op, kwam  ik de keuken binnen. Veel verrassende gezichten, mijn verkleed partij gaf veel  leuke reacties, zo ging ik aan het werk.

Kok Carla Had goede assistentie  met een een slecht werkende oven. Veel improviseren, het  lukte  uiteindelijk om de gevulde kiprolletjes in Alu-folie gaar te krijgen.  Om 19.45 uur aan tafel. Voorgerecht van Danny.  Daarna met zn drieën het hoofdgerecht uit geserveerd. Ik deed de safraanrijst in de ring, spinazie erop, sesamzaadjes met zout, Danny legde de kip erop en Sabina de dressing erlangs en serveerde uit, top team waren we. Iedereen stil door de mooie creatie en voortreffelijke smaak, kikke, gelukt.

dinerHet nagerecht, Tiramisu van Sabina met koffie maakte het diner af. Top gegeten. Later op de avond nog een spel gespeeld. Om pijn in je buik van het lachten van te krijgen. “De verjaardag”. Na 0.00 uur stapte ik uiteindelijk onder de douche na een dag vol geslaagde activiteiten.

Zondag 05okt14

Uitslapen, het is immers zondag. Om 9.45 uur schoof ik als een van de  laatste aan tafel, brunch dan maar.  Onze laatste slaapkop werd wakker van  de foto die de meiden van hem maakte, schitterend.  Iedereen goed gegeten, de laatste training werd besproken. Wat wil, kan en mag de atleet vandaag. 15, 20 of 30km. de 30km  mocht ik alleen, verder 3 groepjes van 3 atleten, een van 2 atleten. Een fiets per groepje mee en zo liep iedereen 15 of 20 km. Om 12.00 uur op weg. Na 5 km werd er gewisseld, de fietser ging vooruit, kleedde zich om, werd afgetikt door de loper. De loper kleedde zich aan en mocht 5 km fietsen.

Run bike run 1 Run bike gek doenHet was niet overdreven warm, goed aankleden was nodig.  Punten route had ik uitgezet en een kaart waarop de route uitgestippeld was. Ik liep lekker en kwam in het begin iedereen bij de wisselpunten tegen, langzaam ging het uit elkaar vallen en ik vervolgde mijn weg, in nabijheid van Sabina en Rijk. De route zat zo in mijn hoofd, nummer 57 bleek niet op de lijst te staan, stom van mij. De atleten die de kaart niet bekeken, gingen verkeerd, heel eind langs de autoweg. De goede lezers liepen via de prachtige groene route naar huis.  Ik liep 31.7 km in 2.23 uur. Ging super lekker, was heel tevreden over het resultaat en best veel kilometers.

paddenstoelDe groepjes die nummer 57 gemist hadden en de weg kwijt waren, kwamen  toch netjes op tijd binnen, geen ernstige verdwalingen. De een begon meteen te  eten, ik beperkte me tot het drinken van een liter water en  de doen van mijn oefeningen. De douche leeg en ging me wassen. Heerlijk schoon alvast wat in gaan pakken. Bakkie doen met zijn alle.  Iedereen had genoten van de prachtige tocht over de Veluwe. Heerlijk, ook deze training was heel goed gelukt. Vanavond werd alles wat over was opgegeten met een grote bak patat erbij. Om 17.00 uur aan tafel voor ons laatste avondmaal.  Opruimen, auto inladen, vuilnis weg, kasten nalopen en dan, deur op slot, iedereen dag zeggen, ik met Sabina naar huis. De auto wat te eten geven, hij zou huis anders niet halen. Sabina thuis afgezet, zelf deed ik om 20.00 uur de deur open, thuis.  De voldoening was heel groot. Het trainingsweekend met de OphorstRunners was meer dan geslaagd te noemen. Nu even organisatie rust. Mei 2015 ga ik nadenken over het volgende trainingsweekend.

Groepsfoto

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s