Gecertificeerde 15 km loop, altijd leuk

Verleden week zou ik de halve marathon van Oostland lopen. Liep even anders door het afscheidsfeest op zaterdag van mijn zoon, hem op zondag naar Schiphol brengen zijn even belangrijkere dingen voor een moeder. Zag op de kalender de 15 km in Vlaardingen staan, gecertificeerd, wauw, dat kom je niet vaak tegen en besloot deze wedstrijd te gaan doen. Op naar Vlaardingen, zondag voor ons vroeg in de morgen. Met een paar OphorstRunners aanwezig en even lekker inlopen. Was best warm vandaag, verder voelde het inlopen goed goed aan. Naar de start, het was niet druk, 200 man. Dat is best lekker, geen geduw tijdens de start. Inderdaad, de start was een makkie, heel gemoedelijk gingen we ervandoor.

Start

De eerste 5 km langs de A20 en voor de wind. Liep lekker, in mijn uppie en het voelde goed

.start 2

Na het Pannenkoekenhuis in Maasland draaide we en plots voelde ik hoe hard het waaide. 5 km in 19.32, mooie tijd en ver onder het oude record. Daar was de polder en je weet, daar heeft de wind vrij spel, ook met mij. Had een maatje gevonden en liepen soms achter maar meest naast elkaar. De wind kwam overal vandaan en naast elkaar is wel zo prettig. Het Bommeer met nog meer wind, het schelpenpad op en de km’s vlogen onder de schoenen door. Genoot erg van de prachtige omgeving en de stilte hier. Is toch heerlijk dat je in de randstad zulke mooie natuurgebieden hebt. 10 km in 40.08… die tegen wind heeft geen goed gedaan, ruim 1 minuut verloren. Liep nog steeds heel lekker en ontspannen maar probeerde nu wel het tempo wat te verhogen. Lekker tussen de bomen, zonder wind. Dan  over een dijk met mooi uitzicht en…. wind. Er was geen km bord te vinden behalve de 5 en 10 km, moest er maar op vertrouwen. Keek op mijn horloge en zag 55 minuten, de finish moet nu wel dichterbij gaan komen.

9,8 km9.9 kmDe parkeer plaats en dan de hele baan nog over, zette aan en zette nog meer aan, finish in 1.00.04. Hoe krijg ik het voor elkaar en waarom niet 5 seconden sneller, staat zoveel mooier :-). niet zeuren Carla, je loopt 91 seconden van het Nederlands record af, stond al sinds 1997, wordt 1e vrouw en je hebt lekker gelopen. Ik hou mijn mond en geniet van het enthousiasme  van de organisatie die al in de gaten had dat het record eraan was. Vele felicitaties en extra huldiging op het podium, gaaf.  prijsuitreiking

Het uitlopen was goed, even het zuur uit de benen. Lekker douchen om daarna nog 20 km naar huis te fietsen, deze had ik achter in de auto gedaan, Koos met de auto en ik op de fiets, mooie verdeling toch:-)

de prijs

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s