Halve marathon onder barre omstandigdheden

 Maassluis, 20 januari, was mijn eerste wedstrijd om op te bouwen na de blessure, het was een barre wedstrijd. De 2 volgende testwedstrijden gingen niet door vanwege sneeuw. Al vanaf de 10e januari is het winter in Nederland. Dikke tights en shirts aan om toch maar te kunnen trainen.

Atleten komen nog

Vandaag de halve van Middendelftland met een oosten wind kracht 7 en onder nul, guur weertje dus. Op de fiets erheen merkte ik het al, koud maar lekker. Lange tight aan, goed shirt en naar de start. Wat wil ik vandaag, een beetje sneller dan Maassluis, gewoon lekker lopen en heel blijven. Voor de wind, ging lekker weg maar het hoofd was niet leeg.

SOLO 5KM

 Er is veel aan de hand thuis (ma is terminaal en neefje van 15 heel ziek)  lopen moet het hoofd even leeg maken, nieuwe energie krijgen. Dit duurde vandaag tot de 7e km. Ik ging daarna van het lopen en de omgeving genieten. Nog steeds voor de wind, Maasland door crossen met weinig publiek, gek he als het zo guur is buiten :-).

 

Carla 5 km10 km ging in 41 minuten, mooie tijd voor vandaag. draaien en daar was de wind, jeetje wat een wind. Lopen in de polder, alles open en waaien maar. Liep met  een man,  veel achter hem uit de wind, soms nam ik even over. Het tempo zakte maar dat kon niet anders. Gevoel lopen is veel beter en het gevoel was goed. Even een stukje voor de wind, liep helemaal niet lekker, als ik dan aan het beuken ben wil ik daar ook mee doorgaan. Langs de Gaag was het bar en boos met die snijdende wind. Raapte nog 2 mannen op en met vieren richting Schipluiden. Nog 500 meter te gaan, ik zag de klok op 1.29 staan, jammer dat wordt niet onder de 1.30. De eindtijd werd 1.31.21, derde vrouw en toch was ik tevreden. Het hoofd was leeg, de heup voelde goed en 7 minuten sneller dan Maassluis. Nog vier weken voor het NK halve marathon, dan wil ik fysiek en mentaal klaar zijn, nog vier weken te gaan. Mocht als derde vrouw nog een prachtige prijs in ontvangst nemen, een bonte doek met Middendelftland producten,  leuke en lekker.

3e prijs

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s