7 dagen Olympische spelen Londen

Dinsdag 24jul12, (Dag 1)

Alles ingepakt, fiets in de auto en op weg naar Utrecht. Start van de Oranjetourtocht 2012 naar de Olympische spelen in Londen. In Utrecht bagage in leveren, startnummer 117 op de fiets en met 180 fietsers naar de Rabobank, vanaf daar is de start. Het voelde goed om onder zoveel applaus weg te fietsen. Had snel fiets maatjes gevonden, Piet en Edwin uit Naaldwijk, met hun reed ik het ideale tempo. Met een omweg naar de Lek waar het mooi fietsen was. Tot Schoonhoven konden we deze volgen. Rustpauze 1 hadden we rond de 50 km langs de Lek gehad, was nodig want met 29xb0C is het water snel op. Drinken eten en verder. Via Gouda naar Rotterdam. Op 105 km de volgende rustpauze. Snel mijn schoenen uit en in het water, afkoelen, jeetje het leek wel of er een fikkie in mijn schoenen gestookt werd. Na deze stop fietste we op bekend fietsterrein naar Hoek van Holland, de Stena line kwam in zicht. Beetje jammer dat de route te veel door steden ging, het groen gebied had beter geweest. 149 km en daar was de boot. handbagage ophalen, paspoort controle en de boot op. Deelde mijn kajuit met Ingrid, als je alleen gaat kan dit gebeuren. geen verkeerde kamer genoot was ze. Een heerlijke douche genomen en daarna een stevige maaltijd genoten. Om 22.30 uur vertrok de boot. Niet veel later lag ik in een heerlijk bed en snel viel ik in slaap.

Woensdag 25jul12.(Dag 2)

Om 5.30 uur (Engelse tijd) ging de scheepstoeter. 1 uur heb je om aan te kleden, ontbijten en de fiets te pakken. Paspoort controle en de handbagage afgeven. Om 7 uur vertrokken we, links rijden op weg naar Londen. De eerste pijl stuurde ons de rimboe in, daarna perfect uitgepijld. Rond 40 km een enorme plas water, we konden erdoor heen. Dit zei een jongen die gewapend met fototoestel aan de andere kant zat. Het ging maar was erg diep. Foto werd er gemaakt, heb ze nog niet gezien maar zal mooi zijn. Eentje reed lek en snel een nieuwe bandje eromheen. Na 10 minuten gingen de wielrenner verder door het glooiende Engelse landschap. Rustplaats een was op 56 km in een familiepub. keurig verzorgde ” lunch” om 9.30 uur :-). De eerste kennismaking met voortreffelijke Engelse sandwiches. N Na 30 minuten gingen we weer op de pendalen. De temperatuur steeg tot 31xb0C, zalig vond ik het en het water werd goed gedronken. Het landschap lijkt op Limburg, erg mooi en ik genoot ervan, ondanks de snelheid van 33 km per uur. Tweede rustplaats, 25 km voor Londen. Vanaf daar gingen we met een gids de stad in.200 Meter voor de ingang wachten we tot alle renners er waren. In colone fietste we de Oranjecamping op. Nicolien Sauerbreij (burgemeester van de Oranjecamping, opende hem al fietsend. Champagne en sandwiches kregen we. daarna de verdeling van de leeuwententjes. Nr 67 kreeg ik. Een gezellig straatje hadden we. Na uitpakken en inrichten op zoek naar eten. Het was niet veel op de camping maar je moet toch iets eten. Voor 1 avond ging ik overstag met een soort van junkfood. Na een douche, waar ik nog veel harder van ging zweten, dat douchehokje werd 50 xb0C volgens mij, maar het zweetzout was weggewassen. In de slaapzak en pitten, dat viel de eerste avond niet echt mee, je moet even “je holletje” vinden. Toch had ik een redelijke nachtrust.

Donderdag 26jul12. (Dag 3)

Het was 8.00 uur, moest echt de tent uit, wat een hitte. Aankleden en naar het ontbijt. Goed verzorgd met super stokbrood en kaas, erg lekker gegeten. De OV fiets opgehaald, deze mochten we gratis gebruiken tijdens ons verblijf. Doel vandaag was het Olympisch dorp opzoeken. Met plattegrond gingen we op weg. Zo, dat viel niet mee. We kwamen in een prachtig park maar hebben daar veel rondjes gereden. Na een km of 30 waren we bij de ingang van het nieuwe winkelcentrum, gekoppeld aan het Olympisch dorp. Mooi, groot en veel winkels. Vandaar uit kon je de stadions zien. Helaas mochten we het park niet op, moest je een kaartje hebben en dat kon alleen online gekocht worden. Wel lekker wezen shoppen. Vooral sportdingen. Daarna terug naar de camping. De opening van het HHH zou deze avond plaats vinden en met onze overbuurtjes met de Underground naar Alexander palace. Een klim de heuvel op en daar stond het HHH, wat een prachtig gebouw. Binnen ook heel fraai met een enorme foto van Marianne Vos. De volgende hal helemaal oranje en groen. In de Brasserie gegeten, was goed eten. daarna alles bekeken, meegedaan aan een roeiwedstrijd over de thames. Viel niet mee tot ik de goede slag te pakken had, daarna ging het goed en in 1.22 minuut had ik het parcours afgelegd. Rond 22.00 uur hadden we het gezien, het was erg rustig nu de spelen nog geopend moesten worden, op naar de camping, douchen ( weer zweten in het “hokje”) schoon kroop ik om 00.15 uur in de slaapzak.

Vrijdag 27jul12 (Dag 4)

7.30 uur was ik wakker en werd het warm in de tent. Aankleden en ontbijten. Vandaag gingen we met 12 man een 5 uur durende fietstocht door Londen maken, met gids. Met de Underground naar zuid Londen. Op de plaats van bestemming kregen we allemaal een fiets en helm. getver moet dat nu een helm, hij zei dat het niet verplicht was en iedereen kiepte meteen de helm meteen weg. Een hele mooie tocht door Londen gemaakt, zo naar het Olympisch park. Veel historie, dit heeft de gids ons allemaal verteld. Bij de Towerbridge was het druk, bleek de Olympische vlam in een uur tijd over het water aan te komen. Jammer dat we daar niet op konden wachten. Verder langs de Thames fietsen via een water met smal pad zonder auto’ s dwars door Londen, schitterend was het. Aan het einde was het Olympisch park. Daar even het Winkelcentrum in, hij wilde ons iets laten zien. Daar was het stadion, geheel van lego gemaakt, schitterend om te zien. een blik op het Olympisch park, nu een etage hoger dan dat we de dag ervoor gezien hadden. Terug fietste we sneller en dwars door de stad. Soms best link maar het was wel kikke om tussen de auto’ s door te scheuren. Om 16.00 uur waren we terug. Eerst even wat drinken met de groep, we hadden veel dorst. Daarna met de underground en OV fiets naar de camping terug. s’ Avonds een pub in Oost Londen gevonden waar het heel gezellig was en voor een prikkie heel goedkoop gegeten hebben. Op de terugweg veel fruit ingeslagen, ik kan echt niet zonder. Kaartje gekocht voor een badmintonwedstrijd op zaterdag. Voor het slapen gaan douchen, nu in de grote ruimte douche, beter, hier ga je nl niet zweten. Op naar een lekkere nachtrust, dat lukte gelukkig goed.

Zaterdag 28jul12 (Dag 5)

Het was wat kouder vannacht in de tent en heb een t-shirt aangetrokken, hekel aan kou in bed. Lekker ontbijten in de zon, wat is er mooier. Vroeg op weg met de OV fiets naar de Underground. heb er een foto van gemaakt, allemaal blauw/gele OV fietsen bij de Underground gestald, Hoe Nederlands maken we het hier. Een lange reis naar Wembley arena. Het Wembley stadion stond daar te schitteren, zo mooi. Eenmaal in de arena hal schitterend, drie velden waar gespeeld werd. De dames dubbel, Japan/Zwitserland was een super wedstrijd, Japan won en kregen een staande ovatie. De Chineese meiden halen de finale, wat kunnen die spelen. Mií dubbel Engeland/Rusland. Heel gaaf tussen het Engelse publiek, je doet met ze mee en bent voor de Engelse. Helaas werden ze vet ingemaakt. Om 11.30 uur ochtendprogramma afgelopen, in de zon wat drinken, daarna naar Oxford street, grootste NIKEstore in, mooi en veel sportkleding. Ook Piccadilly circus gezien, deed mij danken aan de Dam , zonder duiven, vol mensen. We doken weer onderder de grond om ons te verplaatsen naar het HHHouse. Op de tribune sport gekeken, kletsen en even naar beneden (Onderaan de berg) om te eten. Om 20.40 uur in HHHouse, helemaal afgeladen, de finale 4x100meter zwemmen vrouwen gezien. Slechte Nederlandse start, ze werden gelukkig nog 2e. Die aanmoedigingen en sfeer is niet te omschrijven, moet je meemaken. Rond 22.00 uur naar de camping terug. Douchen en slapen, wat niet voor 0.00 uur was.

Zondag 29jul12 (dag6)

Jeetje wat had ik het koud vannacht. Mijn hardloopjasje over de slaapzak gelegd, het was nog te weinig en na lang denken, wat te gebruiken om echt warm te blijven, mijn regenjas. daarna ging het beter. Ontbijten en met de hele club om 9.30 uur naar Oranjeplaza. een reis met de OV fiets, Underground en trein, van 1.15 uur. Het hoosde toen we van de trein naar oranjeplaats liepen. De paraplu’ s waren op het station in 5 minuten uitverkocht, mannetje van de winkel was denk erg blij. Daar waren we op het Oranjeplein, het was meteen vol en gezellig in “het kasteeltje”. Bakkie halen en zat net toen het startschot voor de wegwedstrijd wielrennen vrouwen viel, met Marianne als favoriete. Na 45 km kwamen ze bij ons langs. Naar buiten en ja hoor, heel veel regen. Ik wist een mooi plekje te bemachtigen en kon goede foto’s maken, Marianne lachte en was relaí. De regen hielt op en ging even wat eten en drinken, het Oranjeplein was vol, helaas. Na de lunch verder gelopen, wel gekeken waar een scherm was voor de finale. 30km voor het einde, het begon weer te regenen maar marieanne had wel 18 seconden voorsprong, ik maakte een foto waar 51km per uur aan snelheid in zit, waanzinnig. Snel naar binnen en een spannende finale gezien, GOUD, ik werd er emotioneel van, wat een race en wat een sportvrouw, grote klasse. Naar Oranjeplaza, groot feest was het. Na een uur met vele naar de trein en underground, HHHouse wachten. Om 19.30 uur de mededeling dat Marianne niet gehuldigd zou worden, jammer. Weggegaan om te eten. Heerlijk pizza gegeten in een pub, goed voedsel voor de 140km van morgen. Eindelijk in tent rond 0.00 uur. Nu deed ik een winter race tight aan, hemd en t-shirt, ik wilde geen kou vandaag. Het lukte en ik sliep heerlijk.

Maandag 30jul12 (Dag 7)

8 Uur wakker, de laatste nacht zat erop, heel jammer ik vermaak me best hier. Ontbijten en wat croissantjes met kaas als lunch klaarmaken. Heerlijk in de zon zitten kletsen, had geen haast. Rond 11 uur toch maar inpakken. Komt SBS6 voor een interview, ik moest weer even wakken worden, daarna interview, leuk maar helaas geen shot op de tv. De slaapzak weggegooid, veel te koud dat nu ding meer ruimte in mijn tas. Alles in de juiste tas gedaan, alles inleveren, fiets halen, plassen, eten, verzamelen om uiteindelijk rond 13.15 uur te vertrekken. Met gids Londen uit, deze man had een prachtige maar heuvelachtige route. Na 25 km stonden de pijlen die ons naar Harwich liet racen. We hadden een lekker groepje, weer mijn Westlandse maatjes. Het tempo ging steeds een beetje sneller. Op 60 km werd ik brutelen en ging naar voren. Bij de beklimming kwam ik makkelijk langszij en trok door. De kracht komt uit de bovenbenen en ik ging, heerlijk wat een snelheid. Tot aan de lunchplaats volgehouden. De Westlanders volgde, de rest was zoekgereden, goed gevoel. De lunch was lekker, het was in dezelfde pub als op de heenweg. Lekker lang blijven zitten, hadden tijd genoeg voor de afvaart van de Stenaline. Na de lunch met 5 man verder. Het tempo was meteen hoog en het werd 50 km tijdrit naar de boot. Ik genoot met volle teugen. Harwich, nog 6 km te gaan en weet je ik vond het jammer dat het voorbij was. Rugtas ophalen en wachten tot we de boot op mochten. Het duurde te lang, rond 22.00 uur was ik in mijn hutje. Snel douchen en gaan eten. Om 23.00 uur aan de bamieprak met veel sateesaus. Laat de boot vannacht niet teveel wiebelen anders gaat het niet goed met dat lekkere eten. Daarna nog lang zitten kletsen. De vrouw van de OV fiets (reed er 280 km op naar Londen, op een OV fiets, moet je eens proberen) het ophalen van geld voor het Ronald MC Donaldhuis in Leiden. Ze had bijna x80 10.000,00. Om 0.30 uur begon ik te gapen en snel zocht ik mijn bed op. Het was ZW7 en de boot deinde niet. Heerlijk geslapen alleen een beetje kort.

Dinsdag 31jul12 (dag 8)

De scheepstoeter ging om 6.30 uur, jeetje moet ik nu alweer eten, mijn bamie met satee is niet eens verteerd J. Aankleden en naar de ontbijtzaal. Lekker fruit, yogurt, thee en croissant metx85.hagelslag genomen. Na het Ontbijt de spullen ophalen en wachten tot de boot in de haven vast zou liggen. Dit duurde lang, rond 8.30 konden we ervan af. Paspoorten controle verliep niet soepel maar nu konden we rustig kletsen en afscheid nemen van vele mensen. Daar was Koos, goed hem weer te zien. De tas ophalen, deze was snel, mede omdat ik zei dat ik een hoog nr had, 171 ipv 117. De 117 hadden ze goed onthouden en als een van de eerste was daar mijn tas. In de auto gezet bij Koos, ik op de racefiets en naar huis gefietst, zalig. Thuis aangekomen voelde het goed. Bakkie, foto’s op de computer en met de foto’s mijn verhalen aan Koos verteld. Het was een grandioze week. Je had mij daar 3 weken mogen neerzetten. Wat een sfeer en wat een heerlijk racetocht. Genoten met elke vezel van mijn lijf. KNWU!!!! Bedankt.

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s