Beachrun, de wedstrijd der wedstrijden

Schipluiden heeft een "trek"pad van 6,5 km, heerlijk om te lopen is dat. een week later ga ik de wedstrijd met wat meer ongelijk parcours  uitbreiden. Niet alleen in paden, lees het volgende verslag maar. Zaterdag 15.00 uur op de fiets naar Kijkduin voor de Beachrun, een wedstrijd over 10 km. Was al ingeschreven en hoefde alleen mijn nummer op te halen. Daarna lekker op de trap in de zon zitten, wachten op de rest. Met Spas en Frank in gaan lopen. Het strand op, voor de wind richting Scheveningen. Na 1 km omgedraaid en vol de wind tegen, zo die was heftig en voelde wat ons straks te wachten stond.

Start 
Heerlijke start, gewoon op het strand onder het startdoek achter een touwtje. Het schot viel en iedereen stoof weg door het zachte zand. Dat is niet mijn specialiteit, op souplesse ga ik naar de strandopgang, kinderhoofdjes, beter maar loopt niet echt lekker.

Start-2

Start-3 
Start-4 
 
Op de  boulevard volle wind tegen maar we draaien snel en voor de wind de duinen in.

Start-rug 
Al snel is daar het 1e colletje, kleine pasje omhoog, grote passen omlaag. Eenmaal beneden is daar al snel de 2e col, ietsje hoger is deze, naar beneden zwaar door alle gaten in het asfalt. De colletjes volgen elkaar in rap tempo op, moment van rust is er niet. Als hoogtepunt "col de Savarin Loman" , als je denkt dat je er bent mag je  na de bocht nog een stukje klimmen. Daarna wat schelpenpaden op en af richting het strand. Ik liep lekker met Spas vlak achter me. Een paar mannen ingehaald, ze konden niet volgen 🙂 Het strand op, eerst dat heerlijk mulle zand. Eenmaal langs de zee goed te lopen maar die wind, kriempieneel wat een storm. Bewust alles alleen gedaan. Hier was een jongen die als ik hem voorbij ging weer snel langszij kwam. Duidelijk dat hij het niet leuk vond dat een vrouw hem passeerde (zie de foto, die ogen!!! ).

Inhalen, kijk die ogen 

1 ronde gehad 

Richting  de kinderhoofdjes, dan  draaien en voor de tweede maal de duinen in. Je weet wat er gaat komen en ik had er plezier in. Voelde dat Spas los was, wist niet op hoeveel afstand hij zat. Eenmaal op het strand buffelen tegen de wind, zwoegen omhoog en redelijk relaí naar de finish.

9.5km 
Als 5e overall (mannen )  en eerste vrouw over de finish in 44.06, Was langzamer dan in 2010 maar nu was het parcours 350 meter langer en veeeeeel meer wind. Nadat iedereen gefinished was even uitlopen door: de duinen, krijg er geen genoeg van. Snel naar de prijsuitreiking.

Prijsuitreiking 
Daarna  op het strand bij de triathlon gaan kijken, het was zwaar. Dat fietsen, niet normaal hoe ze moesten beuken richting HvHolland.  Om 19.30 uur weggegaan. We zouden Indisch gaan eten in den Haag en hadden trek. Het was een heerlijk afsluiting van deze mooie super zware race. Dit noem ik nog eens wedstrijden. Niet alleen strijd met jezelf, nee ook met de colletjes, zand en de wind.

Finish 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s