Miezerig goed in Maasdijk

Maasdijk, laat in juni dit jaar. Wordt het nog warmer of!!!!!!! Keek vanmorgen uit mijn raam en zie ik daar regen, heel veel regen, ongelooflijk. Tijdens het boodschappen doen kregen de mensen medelijden  met mij, de Maasdijk in dat vieze weer lopen. Vertelde ze het eigenlijk wel lekker te vinden. Vol ongeloof staren ze je dan aan, die is niet wijs!!!!!!!! . In regenpak erheen, regenschoentjes aan, om nu op natte schoenen te beginnen is niet fijn. Nummer ophalen, inlopen, atleten aanmoedigen, kletsen, de voorbereiding was om voordat ik het wist. Snel nog even naar de WC en opstellen achter de streep. Het was nu miezerregen, beter. Start was druk zonder brokstukken. Nollaantje op met glad asfalt en veel opspattend water. Opende in 3.36, rap voor een 15 km wedstrijd.  Liep in een lekker groepje. Na doorkomst kleine ronde gingen we richting de Maasdijk.

3km 
Het groepje was erg wisselend in tempo. Mijn lopen voelde goed, door de vele tempowisselingen loop je echter veel minder lekker. Wist dat de wind sterk zou zijn in de polder en wilde erbij blijven. Dat lukte maar had er niet veel baat bij. Er werd links gelopen, dwars door alle plassen, geen kop over kop. Had het idee dat de mannen dit keer niet zo lief voor elkaar waren, de strijd was op 4 km al begonnen.

3 km 2 
Rond 8 km had ik er genoeg van en liet mij iets zakken. De kunst is dan, in je uppie te lopen zonder tempo verlies. Hou een schuin oog op de groep voor me en maak mijn eigen race.  Dat ging erg goed en liep weer heerlijk.

6 km 
Rond km 12 bleven 2 meiden van de TVM wielerploeg bij mij fietsen, de eerste dame.

Voorfietsers 
De regen hield op en de wind leek sterk af te nemen. De tijd nu in de gaten houden, wist,  als ik 57 minuten loop is het zeker een Westlands record. De laatste km flink aangezet, ging sneller maar niet genoeg voor onder de 58 minuten. 58.09 bleek echter voldoende voor een nieuw record, 21 seconden eraf, lekker!!!!!!.

Finish 
De hele groep liep weer als een speer en de PR vlogen ons om de oren, gaaf.  Als gelukkige, verzopen katjes snel naar de kleedkamer. Even iets droogs aan en uitlopen, dat was  prettig om te doen, melkzuur eruit en napraten over de race. Douchen en naar de prijsuitreiking. Het was nu jammer dat het geen 27 xb0C was, je krijgt het koud bij te lang stilzitten. Met mooie bloemen, beker ed op de fiets gesprongen, eenmaal thuis was ik tot op het bot warm. Maasdijk, je was erg prettig in de miezerregen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s