Oranjeloop met een "smoes".

De Oranjeloop, een prachtige en snelle wedstrijd,  loopt  door een mooi stukje van het  Westland. Midden in een drukke periode (badkamer en WC aan het verbouwen (laten verbouwen) , veel werk in Leiden  en voor de OphorstRunners ook lekker druk) gezin niet vergeten :-). Vanavond het gas  van het hoofd, gas stoppen in de benen. Om half zes netjes gegeten, koken voor de rest van het gezin en omkleden. Chip in de schoen en op de fiets naar Kwintsheul. De voorspelde bakken met hemel water bleven tot nu toe gelukkig uit. Bij de tent aangekomen mocht ik bijna alle OphorstRunners welkom heten, gaaf en we hadden er allemaal veel zin in. Inloopkleding aan, Marja op de 5 km aanmoedigen en gelijktijdig inlopen en oefeningen doen. Het was best een beetje benauwd en ik kreeg allemaal maagzuur omhoog borrelen, brrr. Topje  is voldoende voor vandaag, broekje ook maar erbij aangetrokken :-)  het wedstrijdtenue voor de 17e juni. Naar het startvak, eventje naar achter gedrukt, mooi voor de witte streep. Stond nog heftig te kletsen toen ineens het pistool afging. Dat was heel goed opletten, even bij de les blijven Carla. Het ging goed, had snel veel ruimte. De ronde door het dorp ging best gemakkelijk, sprong stoepje op en af. Het vervelende gevoel was dat ik moest plassen, best erg nodig. Weet dat het opgenomen wordt door het lichaam tijdens het lopen. Niet drinken en condenseren dan maar. 2 km in 7.35 viel me tegen en gaf het 2 km bordje de schuld, zal wel verkeerd staan. Bij 3 km zag ik dat de afstand wel goed was, ik liep gewoon niet zo snel als in Delft. Jammer dan, zo voelde het oke. Nee gaat mijn plas gevoel weg om plaats te maken voor een vreselijke misselijkheid. Zo erg dat ik het idee krijg over te moeten geven. Concentreren op de omgeving en mede lopers, vooral niet aan denken.

4km 
Koos stond op 4 km, even lachen voor de camera en door. 5 km doorkomst vergat ik op mijn horloge te kijken.Passage in  het dorp met veel minder publiek dan andere jaren (allemaal naar de Kromme jongens!? ) Tegen wind voelde het veel beter aan en ik knapte wat op. 8 km en draaien de Harteveldlaan op, voor de wind  best benauwd weertje.

6km 
Staat Koos weer en ga even single lopen, altijd staat er iemand voor me op de foto,  lukt het Koos niet om een mooie foto te schieten. Zag veel mensen instorten maar ik kon met mijn zere buikje het tempo goed vasthouden.

9km 
De laatste km ging nog in 3.45 en in finishte als eerste vrouw in een tijd van 37.52. Daar was ik heel tevreden mee. De OphorstRunners liepen stuk voor stuk fantastisch en het werd een mooie avond. Met z'n (bijna)  alle uitlopen. Mijn buik voelde nog steeds niet goed. Na de prijsuitreiking, rond een uur of 23.00, naar huis gefietst. Daar bewust Cola gedronken, hielp niet echt. Lag om 0.30 uur in bed en de hele nacht misselijk geweest, gelukkig ook geslapen. Vanmorgen om 8 uur eruit, voelde beter. Goed gegeten want vandaag een fietstocht met zoon Lex van 70 km op het programma voor de stichting A.L.S.  Heerlijk geraced met volle bak tegen wind (ging ik lekker in het zuigie hangen). Het maagzuur bleef de hele tijd maar gewoon doorgegeten. Nu ik dit schrijf is het nog niet helemaal oke maar al veel minder. Al met al toch hele mooie sportiviteiten neergezet  binnen 18 uur.

ALS 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s