Zonnige loop in Delft

Hemelvaartsdag, al tientallen jaren voor mij gekoppeld aan de Golden Tenloop in Delft. Dit jaar gaan negen  OphorstRunners mee naar deze mooie groene loop. Bij het stadhuis verzamelen we, om daarna naar de kleedruimte te wandelen. Lekker stukje inlopen, wat rekken en strekken en versnellingen doen   als we richting de finish gaan. Wens iedereen succes en werk mezelf naar voren in het wedstrijdvak. De wachttijd voor de start duurt een beetje lang en ik begin zenuwachtig  te worden, niet goed voor mij. Eindelijk  gaan we, even goed opletten, het is zo druk en wil niet vallen. Het gaat goed maar door de zenuwen heb ik een beetje "lamme" benen, ze lijken te zwabberen.

1 km 
Heb het idee dat ik heel sloom loop. Passeer ik de 2e kilometer in 7.15, helemaal niet sloom.  Het loopt heerlijk relaí en makkelijk.

1.1 km 
Het minste stukje van de wedstrijd is bijna voorbij, het industrieterrein. We gaan door het bos en klimmen nu tegen het gemaal op. In 2009 was het de laatste keer dat we daar naar beneden konden denderen. Na de klim linksaf het groen in. Het was best warm en ben blij met de schaduw van de bomen. Het lopen voelde nog steeds heel relaí. Motor naast me en weet je dan gaat het nog gemakkelijker.

Close up 
Vijf km in 18.34, had iets sneller verwacht, was niet ontevreden. Nu ging mijn hoofd wat suizen, weet dat het dan te warm wordt in mijn lijf en liet het gas ietsje los. Daar liep ik snel op Amriet in en hij bleef bij me. Aan de ene kant is het lekker om met iemand te lopen maar weet je, ik loop toch echt mijn eigen wedstrijd en tempo, laat me niet gek maken. He, daar staat Bart langs te kant te juigen, leuk, een collega van mij, ook zo'n sportman. Het water over richting het centrum. Even laat ik Amriet weten dat hij niet moet jagen, kan ik niet tegen. 

9km 
Kilometer 9, mensen in rijen langs de kant. De baas van het Tapas restaurant moedigde mij ook aan, kreeg spontaan trek in Tapas:-)  De markt over, jeetje wat een mensen en heerlijk entousiast. Lelijke draai maken richting de finish.

Naar de finish 
De speaker kreeg te horen dat ik de nummer een was van de vrouwen. Ik hoorde hem al ver voor de finish mijn naam noemen en de vele prestaties van mij vlogen door de lucht, kikke is dat. Het applaus was groot, de glimlach van mij kon niet breeder, ik genoot van alles. Eenmaal over de finish ook van mijn tijd. 37.33,  heel mooi in deze warmte toch maar mooi gedaan. De atleten opgevangen, oud collega kwam feliciteren. De enige die ik niet zag was Koos. Hij heeft wel degelijk mooie foto's staan maken. Vond het veel te druk en is naar huis (voetbal)  gegaan.  Na water drinken, t-shirt halen gaan uitlopen met de hele groep. Even aankleden om daarna de muffins van Spas te verorberen, zalig waren deze. Laat gingen we naar de prijsuitreiking. Precies op tijd, kon zo het podium op. mooi toch. Daarna wat gedronken bij het echte biercafe (voor mij hadden ze cola light gelukkig). Het was een schitterende dag vandaag, met de zon en de wedstrijd, wat een tijd 🙂

Prijsuitreiking 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s