Het was me het weekendje wel

Weekend, begint op vrijdag, de 13e dit keer. Bijgelovig als ik ben voor het getal 13 en dan ook nog eens vrijdag!!!!!!!  Op het werk liep het niet zoals ik wilde en was een beetje blij dat ik om 12 uur naar huis mocht. Vandaag naar de musical Rock me in het Beatrix theater te  Utrecht. Snel het een en ander thuis gedaan, om 15,30 uur naar Utrecht. Lekker gegeten, jammer dat ik bij het oprapen van een euro uit mijn broek scheurde, liep niet voor gek zei Joy. Een ontzettende goede musical gezien. Bij het naar de auto lopen zag ik een afstapje niet en boem daar lag ik. 2 seconden knock out.  mijn elleboog kapot, hoofd, knie wat gehavend en een stijf bovenbeen.
 Ik druppelde bloed tijdens de terugreis. Wat baalde ik, hoe moet dat nu zondag????? eerst maar even slapen en zien hoe het morgen voelt. Zaterdag, stijf, iets minder pijn. Wilde even 20 minuten rustig lopen, kijken hoe het lijf daarop reageert. Voelde been en knie maar het werd niet erger, was een beetje blij. Zondagmorgen voelde het nog iets beter aan en kreeg  meer vertrouwen in de wedstrijd van vandaag. Met de OphorstRunners, 11 totaal naar leiden. We waren uitgenodigd door Janssen (mijn collega's sinds kort) via een heel andere weg dan mijn werk. Als VIP werden we ontvangen in de statenhal in Leiden.

Statenhal 
Mooi t-shirt, loop ik liever niet in maar daar ik niet wist hoe het vandaag zou lopen, niet mekkeren en aandoen. Inlopen, dit voelde eigenlijk heel goed aan,  aanmoedigen en dan sta je zelf aan de start.

Aanmoedigen 400 
 Jose zou zo lang mogelijk bij me blijven (of ik bij hem). daar gingen we met extra bescherming van de jongens om niet te vallen. Bleef overeind en het voelde goed. We liepen de eerste km in 3.35, heftig. Kreeg het best warm en rolde mijn t-shirt op, blote buik met mouwen, rare combie maar het verkoelde, was even het belangrijkste. Tot 3 km kon Jose volgen, toen was ik hem kwijt, best jammer, nu liep ik alleen. Verbazingwekkend dat ik op mannen inliep, best snel en boem eroverheen, dag man. Ondanks de harde tegenwind passeerde ik het 5 km punt in 18.45. even rekenen en kwam op 37.30 uit. De tweede helfs is vaak langzamer en rekende mij niet rijk, gewoon doorlopen.  De weg voor me was eenzaam leeg en soms dacht ik dat ik buiten de wedstrijd liep. Plots weer een man in het zicht van AV rijnsoever. Ik denderde er weer overheen en dacht hem kwijt te zijn. In een straat vol mensen, slingers, bandje, super gezellig, hoorde ik aan de aanmoedigingen dat hij niet ver achter me zat. Onder het viaduct van de trein haalde hij me in en ik probeerde bij te blijven. De stadspoort door, drommen mensen stonden daar te juigen, kikke.  De " enge"  brug over  zo richting finish te gaan. 500 meter, bocht om en 100 meters aftellen. Bij de laatste 100 meter zag ik de finishklok. Jeetje, ik kan onder mijn Nederlands record duiken als ik een sprintje trek. Het was een sprint tegen de klok, die veel te snel door tikte. Zag 37.28 staan toen ik eronderdor ging, een evenaring, wouw. Bruttotijd, misschien gaat er 1 seconden vanaf dan heb  ik hem weer, afwachten. Heb trouwens de tweede helft sneller gelopen dan de eerste helft. Alle OphorstRunners opgevangen, 3 maal een PR, klasse gelopen allemaal.  Even napraten, wat drinken en uitlopen., viel niet mee voor iedereen, maar vertelde ze dat ze mij morgen dankbaar zouden zijn, veel minder stijf. De douche was helaas koud en gelaten voor wat het was. In de foyer nog wat gedronken, rond 17.00 uur naar de trein gaan lopen. Thuis gebeld, rond 18.00 uur zal ik binnen lopen. Op de fiets richting huis overdacht ik het weekend. Het was vreslijk begonnen op  vrijdag de 13e ( behalve het etentje en de musical), had nooit gedacht dat ik zo' n wedstrijd zou lopen vandaag. Al met al een prachtig afsluiting van een matig begonnen weekend.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s