De baan is weer open, meteen zomer :-)

Donderdag 21 april, de lente is 1 maand oud. We genieten al vele dagen van de stralende zon welke zonder wolken dag na dag ons blij weet te maken. Het rennen in de warmte geeft dit jaar weinig problemen voor mijn lijf. De hooikoorts beperkt zich tot niezen en kriebelende ogen, geen benauwdheid. Geen zorgen voor de geplande 5 km op de baan in Naaldwijk. Met tien OphorstRunners togen wij naar de baan. Het was erg gezellig, het inlopen, het coachen op de 1000 meter. Daarna mocht ik als eerste van start in serie twee.  Het inlopen ging lekker en ik had vertrouwen in een goede wedstrijd. Er was electronische tijd. Voor mij, met vaak wilde plannen is dat ideaal. Ik kan, waarneer het snel genoeg gaat  op jacht gaan naar een nieuw Nederlands record. Geen extra  juryleden  nodig, die drie maal  voor mij moeten klokken. Dit geeft toch, hoe je het wendt of keert, extra druk. Totaal relaí dus aan de startlijn. Het hart ging niet als een razende tekeer, een beetje gezonde spanning was er, is goed.

Start 
We mochten weg, voelde mij een beetje opgesloten tussen alle schoenen. Raar he, ik zie alleen maar schoenen bij de start. waar gaan ze heen, staan ze niet in de weg zodat ik erover kan struikelen.

Schoenen 
De rand van de baan was snel netjes aan de linkerkant. Tempo voelde goed met veel mannen om mij heen die eenzelfde tempo liepen. De timer had ik op 3.37 gezet. Een kilometer tijd die ik aan zou moeten houden om onder het Nederlands record te kunnen duiken. Had besloten geen rondjes te lopen maar kilometertjes. Daar hoef je er nl maar vijf van, een stuk minder dan 12,5 rondje.

1km 
De eerste km piepte de timer 10 meter voor de streep. Jammer maar niet verontrustend. Het enige vervelende was de droge mond en lippen, bleek een super lage luchtvochtigheid te zijn. Ja wat wil je als het al een week of vier niet geregend heeft. Het liep wel erg gemakkelijk en ik was goed geconcentreerd. Hoor alles wat de mensen langs de kant roepen. De appeltaart van Jose heb ik best vaak langs horen komen samen met de aanmoedigingen van alle OphorstRunners, dat doet je goed.

2km 
2e km, 20 meter voor de streep gaat de timer af, oei, het gaat super lekker maar iets te langzaam.  Schoof   bewust een beetje naar voren,  haalde weer  een atleet in.

3km 
Km 3 was nu 40 meter voor de streep. Gooi niet snel de knuppel in het hoenderhok en probeerde er wat gas op te gooien. Twee atleten liet ik achter me. Met de  laatste atleet had ik meer moeite, als ik langszij kwam ging  hij versnellen. Inhalen in een bocht is niet slim en ik kroop er weer achter. Uiteindelijk heb ik hem  in kunnen halen, na de bocht!!

4km 
Km 4 was weer wat verder van de lijn verwijderd. Nu wist ik dat het mij niet ging lukken, dan maar voor een mooie tijd. Klok 17.10 , met de bel voor de laatste ronde, de kerels vlogen over mij heen, had het gevoel stil te staan. Dat was niet waar, daar ik de laatste ronde in 85 seconden liep.  Eindtijd van 18.35.51.

5km 
Heel tevreden over de super lekkere en regelmatige race. Koos zei al dat het er  goed uitzag, zo voelde het ook. Snel naar mijn groep, de volgende atletenwaren aan race. Uitlopen en coachen gaat goed samen. Twee series uitgelopen en de jongens deden het goed. Om 22.15 uur fietste Marcel en ik naar huis. Een heerlijke avond, goede wedstijd van mezelf en de atleten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s