Kort, snel over een gevarieerd terrein

De halve van verleden week heeft mij een beetje stijve benen gegeven. Ben ik dinsdag  als een komeet aan het trainen geweest, het ging zo lekker. Kwam woensdag uit bed, de benen  voelde moe voldaan van de training aan. Heb het wel 3 dgn moeten voelen en heel weinig gedaan. Iets te entousiast geweest dus. Herstel, alles in het teken voor zondag. De Mastboscross had ik nl op mijn wensen lijstje staan.  Vroeg uit de veren voor de doorgaans luie zondagmorgen. De boterhammen zaten er keurig om 9.30 uur in. Om 10.30 uur reden koos en ik de straat uit, op naar Breda.  Het regende het grootste deel van de reis.  Eenmaal in Breda waren de regendruppels op, de wind weg, een zalige temperatuur. Nummer opgehaald, wedstrijdkleding aan, nummer op, trainingspak erover aangetrokken,  inlopen. Parcours verkenning tegen de klok in. Wil de atleten zien die met de wedstrijd bezig zijn, kan ik op tijd wegspringen. Gaaf parcours, beetje opletten voor de boomwortels.

Inlopen 
Met inlopen zei iemand mij gedag en pok, lag hij op de grond, dat was de schuld van een boomwortel. Trainingspak uit en naar de start. Lekker met de mannen mee, goede richtpunten. Start ging goed, lekker fel weg, het is maar 4,5 km en moet er goed bijzitten.

Start 
De ronde over 5oom  was nog een beetje vol  atleten en kon niet goed uit de voeten. Eenmaal aan de grote gele ronde begonnen, kon ik opschuiven. 500m 400
Steeds weer een paar mannen voorbij. Daar was en vrouw, die wil ik pakken en vrij snel schoof ik naar voren. De benen voelde heel krachtig en met flinke vaart passeerde ik haar.

1 km 
Bij het ingaan van de 2e gele ronde liep ik vierde vrouw. De volgende groep mannen was aan de beurt, het waren er best veel en op 1 na had ik ze te pakken.

2.5 km 
De laatste ging er na "het natuurlijke bruggetje" aan. Die mannen had ik kunnen pakken, de drie vrouwen voor mij niet. Marlien, mijn grote cross rivale, werd eerste V45+. ik de tweede in een tijd van 18.47. De andere vrouwen waren V35+. Was super tevreden over deze wedstrijd, durfde mij helemaal aan de wedstrijd over te geven en vloog laag door het bos. Gauw wat kleding aan en een ronde uit gaan lopen. De prijsuitreiking was keurig op tijd.

Prijsuitreiking 
Prijsuitreiking 2 
Na de huldiging nog een ronde uitgelopen, Koos opgezocht en naar de auto. De rit naar huis gaf ons weer regen. Eenmaal thuis veel wind, regen en koud. Wat een geluk hebben wij in Breda gehad, met het weer en de race, fantastisch.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s