Jippie, geen sneeuw!!!!!!!!!!!!!!!

Maassluis, er ligt geen sneeuw, weet hoe fijn dat is. Vanmorgen tijdens mijn fietstocht naar Maassluis was ik even aan het rekenen hoe lang het lopen van een wegwedstrijd geleden was. Dat was de halve dan Dordrecht in october. Wat crossen gedaan, een 15 km en verder ging de een na de andere wedstrijd door de vele sneeuw eraf. Weet je, best spannend vandaag, zo lang achter elkaar te gaan lopen. Natuurlijk de lange duurlopen wel gedaan, het is juist het missen van wedstijd ritme. Met een fikse wind tegen kwam ik om 12.00 uur in Maassluis aan. Judith, Marja, Spas en Richard waren er ook,  met drie ervan gaan inlopen. Voelde lekker en de 2 km volgemaakt. Kleding uit. plassen en naar de start. Succes en ieder voor zich was het nu. Ik naar de voorste rij, mag wel van mezelf. Het startschot, kon goed wegkomen en het was begonnen, de race. Lekker tegenwind, vooral een draaiwind om de flats van de Westlandse weg. Liep km's van 3.55 en was daar heel tevreden mee. Onder de A20 door en hier kregen we een km of 4 voor de wind. Was blij met mijn singlet, best warm. In een regelmatig tempo denderde de best grote groep waarin ik zat door. 7 km, daar stond Koos mooie foto's te maken.

7 km 
 De Maasdijk over en een km-tje de wind tegen. Dan de rust van de polder. De rustige omgeving deed veel met me, zoveel dat het tempo aardig inzakte. Keek elke km op mijn klok en dacht:"jeetje wat langzaam", ondernam geen actie en liep " total relaí  door. Een keerpunt en zag dat Francis niet ver achter mij zat. Jeetje, ik wil toch wel winnen en probeerde het tempo wat te verhogen. Na de passage van het Stealduinse bos kreeg ik een voorfietser. De rust vertrok uit mijn brein en zette aan. Samen met "mijn Belgische hardloopmaatje" lieten wij de groep achter ons. Veel wind, vind ik lekker, de strijd die nu kwam is ook lekker. Maasdijk achter ons latend, net als de km bordjes, ze vlogen voorbij. Maassluis in, de achterstand van Francis bleef 300 meter (vertelde de voorfietser).

20.5 km heuvel 

20.6km 
Niet verslappen en nog eenmaal een dijk beklimmen, de bocht om, best nog een aardig stukkie,  daar was hij, de finish. Deed het voor de 10e maal, winnen in Maassluis. Ondanks dat de tijd niet was wat ik wilde 1.26.09, was ik wel super blij. De eerste vrouw, 52 jaar en dan nog de eerste worden, weet je hoe lekker 🙂

Allemaal 
Mijn atleten maakte mij nog meer blij, Judith 2e op haar eerste halve in 1.40.56, Marja een PR op de 10 km 45,45 en ook 2e. Spas en Richards,deden wat ze moesten doen.

Na afloop 
Een prachtige middag. Uitlopen en naar de prijsuitreiking. 1e V50+,

Ja, zoenen 
Carry en Carla 
1e overall en 1e  in de Loopreisserie 2010. Marathon reis naar Istanbul, kikke!!!!!!

Loopreis prijs 
Jongens, jullie hebben mij een prachtige dag bezorgd, mijn dank.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s