Winter in Soest

Ouderjaarsdag is weer gekomen, bijna is 2010 voorbij maar niet voordat er in Soest gelopen is. De nodige wedstrijden waren in december afgelast, maar Soest gaat altijd door. Daar was ik erg blij mee, je oudejaarsdag is leeg zonder de cross. Om 11.30 uur Jia-Lian opgepikt in Rijswijk en met Koos erbij gingen we met zijn driexc3xabn naar Soest. Naarmate we  landinwaards reden werd het witter en witter. De sneeuw was spierwit, de mist tegende sneeuw aan een beetje grijs, mooi beeld gaf dat. Eenmaal in Soest uit de auto gestapt, werd het glibberen naar de kantine. Startnummer opgehaald en doorgelopen naar het parcours. Omkleden om daarna snel nog een ronde parcours verkenning te doen. Jia-Lian en ik liepen tegen de klok in, kan je opzij gaan als de wedstrijdloperes aankomen. De organisatie had veel zand over de sneeuw gegooid, geen gladde glijbanen op de heuveltjes. Tegenvaller was de invallende dooi, hierdoor werd het, ondfanks het zand, soms glibberig nat. De wedstrijd durfde ik wel aan zonder spikes (weet je, die heb ik niet eens meer!!!) . Ging nog even naar de WC en Koos spotte ons, hij kreeg het koud toen hij mij zag lopen.

Inlopen 
Er vallen druppels uit de bomen vertelde hij mij en  dacht dat ik het in singlet koud wel zou krijgen. Had nog een thermoshirt met korte mouw bij me, deze snel aangedaan. Naar de start en binnen 3 minuten mochten we weg, alle vrouwen bij elkaar dit jaar.

Start
Beter, een normale, niet te grote groep. Dit zorgde er jammer genoeg niet voor dat ik een snelle start had. Het zand was hard met vele putten, goed uitkijken waar ik mijn voeten neer kon zetten.

Start 2 
De eerste ronde door het bos, jeetje, het was toch wel glibberig dit deel. Na de oversteek veel zand en ik kon meer aanzetten. Kreeg Ingrid hier te pakken en ging haar na ongeveer 1 km voorbij. Ze probeerde bij te blijven maar haar moeizame ademhaling stelde mij gerust. Heerlijk relaí verder gegaan. Nu was er een klimmetje met een glibnberige afdaling, het ging mis en ik glee weg. De boom kwam snel dichterbij en ik perste alle kracht uit mijn lijf om te corrigeren. Het lukte nipt en ik knalde niet tegen de boom. Pluspunt was dat ik hier twee vrouwen voorbij ging. De weg naar de zandheuvel was prettig te belopen, bosgrond en zette goed aan.

Ronde 1 
De zandheuvel over, hard bevroren zand, gemakkelijker maar oppassen door de vele voetstap putjes van zand en  sneeuw. De tweede ronde  bos. Nu ik alleen liep was het makkelijker te doen.

Solo 2e ronde 
De voeten goed onder je lijf neerzetten, glij je niet weg op je normale hardloopschoenen. Deze ronde ging goed, ook bij de glibberboom van ronde een. Na de zandheuvel kon ik Petra inhalen, altijd leuk om te doen. De aanmoedigingen waren heerlijk om te horen.

3e ronde 
De laatste klim naar de top was alweer begonnen, jammer de wedstrijd zit er bijna op. Ik finishte als eerste vrouw 45+ in een tijd van 26.45.

Na de raceHeel tevreden over deze extra zware wedstrijd. De prijsuitreiking was snel en goed verzorgd met mooie bloemen.

Prijsuitreiking 
Daarna met Jia-Lian uitgelopen. Ze had heel goed gelopen en zat maar 1 minuut en 3 seconden achterme. Daarna een bakkie thee alvorens we naar het bijna sneeuwvrije westen reden. Het was een genot in Soest te zijn.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s